dimecres, 9 de maig del 2012

EL PSC EXIGEIX AL PARLAMENT EL MANTENIMENT DEL PARTIT JUDICIAL DE VALLS


La diputada socialista per Tarragona, Núria Segú, ha explicat aquest dimecres que el grup socialista ha presentat al Parlament una proposta de resolució en la què es demana al Govern que mantingui íntegre els equipaments i òrgans judicials del partit judicial de Valls.



Segons la diputada vallenca, la proposta del Consell General del poder judicial que apuntava cap a l’agrupació de partits judicials i a la desaparició d’altres, com el de Valls, “és absolutament improcedent i injusta amb els habitants de la comarca de l’Alt Camp. Cal tenir en compte que el partit judicial de Valls és el número 4 de la província de Tarragona i que dóna servei a prop de 70.000 habitants. En total, compren tres jutjats de primera instància i instrucció que cobreixen 43 municipis de l’Alt Camp i de la Conca de Barberà.”


En opinió de Núria Segú, “la proposta plantejada pel Consell General del poder judicial implica, a la pràctica, un encariment de la justícia, dels tràmits administratius i del costos per a tots aquells que s’adrecin al òrgans judicials. Gràcies a les retallades endegades per CiU i PP els ciutadans hem de pagar més per a realitzar els tràmits més habituals davant dels jutjats com reclamacions, litigis, etc. A més a més, la desaparició del partit judicial suposaria la pèrdua de més llocs de treball a la comarca. Tot agreujat per l’actual context marcat per la greu crisi econòmica...”


Per tot plegat, el grup socialista ha presentat aquesta proposta de resolució demanant el manteniment del partit judicial de Valls. “No entendríem que cap grup polític amb representació a Valls i comarca votés en contra d’aquesta proposta de resolució al Parlament.”


Finalment, la diputada socialista ha recordat la feina feta pels Governs catalanistes i d’esquerres durant els darrers anys. En aquest sentit, ha remarcat la inversió de 421.457 euros adreçada a construir nous òrgans judicials a l’Alt Camp (com la posada en funcionament del jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Valls l’any 2006). Així mateix, durant aquests anys també es va procedir a reformar i millorar els jutjats de Valls i a informatitzar els jutjats de pau de la comarca de l’Alt Camp.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada