divendres, 11 de maig del 2012

EL PP VOTA EN CONTRA D’INVERSIONS PER UN VALOR TOTAL DE 138 MILIONS D’EUROS A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA




El coordinador dels diputats i senadors del PSC a les Corts Generals i diputat per Tarragona, Francesc Vallès, ha lamentat avui que “el Partit Popular hagi votat en contra d’un paquet d’inversions per un valor total de 138.450.000 euros per a la demarcació de Tarragona.”



El diputat socialista es refereix a les esmenes territorials als pressupostos generals de l’Estat per al 2012 presentades pel grup socialista al Congrés. Un conjunt de 17 esmenes que han estat totes rebutjades pel Partit Popular.


Entre aquestes esmenes destaquen les que proposen dotacions pressupostàries en el marc dels pressupostos per al Corredor del Mediterrani, la connexió ferroviària del Port de Tarragona amb Martorell, la continuïtat de les obres de l’A7 tant en direcció nord com sud de la província, l’A-27, el passeig marítim de Cunit o el centre de recerca, desenvolupament i inversió de la Universitat Rovira i Virgili, entre d’altres. Així mateix, el grup socialista ha defensat la inclusió d’una partida de 10 milions d’euros per a finançar el pla d’industrialització de les terres de l’Ebre.


“El PP ha perdut una nova oportunitat de demostrar que creu i que compleix amb Tarragona. Cal recordar que els pressupostos del darrer any de Govern socialista la inversió a casa nostra fregava els 400 milions d’euros. Doncs bé, en aquests primers pressupostos del PP aquesta inversió a les comarques tarragonines s’ha vist reduïda a tan sols 118 milions d’euros segons les dades facilitades pel mateix PP en roda de premsa a Tarragona. Ara tenien l’oportunitat de rectificar però han utilitzat la seva majoria absoluta a la comissió de pressupostos per votar en contra d’inversions a Tarragona, algunes de les quals tan importants per a les nostres comarques com ara el Corredor del Mediterrani, l’autovia Tarragona-Valls-Montblanc o la sortida de mercaderies del Port de Tarragona.”


Malgrat aquesta reducció dràstica de les inversions en infraestructures el diputat socialista ha subratllat que “el pitjor és la davallada de la inversió en polítiques i prestacions socials. Aquests pressupostos suposen un nou ajornament de les prestacions per dependència, contemplen menys beques, menys ajudes per als aturats, retribucions de les pensions més baixes, etc. és a dir, més dificultats per a la immensa majoria dels tarragonins i tarragonines. Tot en nom del fonamentalisme de l’austeritat i del dèficit zero que menysprea el patiment de les persones i que, com s’està demostrant, tampoc genera creixement ni llocs de treball...”, ha conclòs Francesc Vallès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada