dimarts, 21 de febrer del 2012

XAVIER SABATÉ: “DEMANEM AL GOVERN QUE CLARIFIQUI EL FUTUR DE LES ESCOLES TARRAGONINES PER EVITAR L'ANGOIXA QUE VIUEN MOLTES FAMÍLIES"


“Moltes famílies estan passant per moments d’angoixa i d’inquietud perquè s’acosta l’inici del període de matriculacions i no saben encara si podran continuar portant als seus fills als centres d’educació on cursen els seus estudis. De fet, la conseqüència real de l’acord entre CiU i PP en matèria d’educació és una situació kafkiana que no aporta res més que confusió pel que fa al futur de diferents escoles i instituts de les nostres comarques”, així ho ha denunciat el diputat socialista al Parlament per Tarragona, Xavier Sabaté, qui ha demanat a la Generalitat “una clarificació immediata i urgent del futur d’aquests centres educatius.”

Segons han explicat els diputats socialistes Xavier Sabaté i Núria Segú, el document subscrit per CiU i PP és un embolic ple d’errors i incongruències. En primer terme, només assenyala 12 centres educatius que es construiran, dels quals cap a les comarques tarragonines. Posteriorment es detallen 56 centres que estan pendents d’un estudi per veure si són o no viables i prioritaris.

“Dins d’aquest gran paquet de centres no trobem més que errors, dubtes i incerteses. Per exemple, hi consta l’escola oficial d’idiomes de Tarragona potser perquè no s’han assabentat que aquest centre ja s’està construint gràcies a l’acord assolit al seu dia entre l’Ajuntament i la Generalitat. Pel que fa a l’escola Olga Xirinacs s’afirma literalment que “es mantindrà la seva ubicació i autonomia.” Això que vol dir? Que el proper 19 de març, quan s’obrin les matrícules, també hi haurà oferta de P3? Exigim una clarificació ràpida i urgent.”

Xavier Sabaté s'ha referit també a l'Escola Abril de la Canonja i ha quafilicat el seu projecte educatiu com "d'alta qualitat pedagògica i participada per pares i mares al 100% cosa poc habitual" i ha afegit que no entendria que no es respectès aquest projecte perquè no costa ni un euro de mantenir ja que de moment pot romandre en les mateixes instal.lacions de l'altra escola que també compta amb excel.lents professionals.

En opinió dels diputats socialistes, “es Govern improvisa i provoca innecessàriament angoixa entre les famílies. Han de deixar de parlar només de números, els nens i els seus pares no són números. Nosaltres volem una educació pròpia d’un país avançat i això no ho és.”

Per la seva banda, Núria Segú ha explicat que el grup socialista ha endegat diverses accions parlamentàries a fi i efecte de conèixer les intencions reals del Govern pel que fa al futur de 13 centres d’educació de les comarques tarragonines. En concret, es tracta dels següents centres: la nova escola de la Nou de Gaià, l’escola Mare de Déu del Roser de Vallmoll, l’institut Pere Martell de Tarragona, l’escola de les Comes de Rodonyà, l’institut Serra de Miramar i l’escola Enxaneta, ambdós de Valls, l’escola Abril de la Canonja, el centre Reus 21 de Reus, i els CEIP la Floresta, Olga Xirinacs, IES Tarragona, institut Ponent de Camp Clar i institut Arrabassada, tots cinc centres a la ciutat de Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada