dijous, 2 de febrer del 2012

JOSEP MARIA SABATÉ: “LES RETALLADES DE LA GENERALITAT POSEN EN PERILL 1.757 PLACES PÚBLIQUES DE LLARS D’INFANTS MUNICIPALS AL BAIX CAMP”


El diputat socialista al Parlament per Tarragona, Josep Maria Sabaté, ha afirmat aquest dijous que “l’ajornament dels pagaments de la Generalitat i la reducció de la subvenció per cada plaça pública d’escola bressol posa en perill 1.757 places públiques de llars d’infants a la comarca del Baix Camp.”

Segons ha explicat el diputat socialista, “l’anunci del Govern d’Artur Mas en el sentit que no abonarà les subvencions que depenen de la Generalitat per mantenir aquesta xarxa pública d’escoles bressol posa en perill al conjunt del sistema, un sistema que es patrimoni de tots i que va néixer amb un gran consens polític i social.”

Davant d’aquesta situació, Josep Maria Sabaté ha avançat que els grups municipals socialistes de la comarca presentaran esmenes als seus respectius consistoris per demanar a la Generalitat que liquidi el deute que té amb els Ajuntaments en relació a les subvencions de llars d’infants municipals, un deute que prové del 2010.

“Estem davant d’una situació realment molt greu. Cal tenir en compte que durant els anys de Govern de progrés es va fer un esforç molt important per crear noves places públiques d’escoles bressol per donar satisfacció així a la demanda real existent a la societat.”

Fruït d’aquest esforç es va passar del 30% al 60% de cobertura de la demanda existent. A nivell de la comarca del Baix Camp es va augmentar el nombre de places públiques de les 600 que hi havia el 2004 a les més de 1.700 actuals.

“Tot aquest esforç es dilapidarà ràpidament si el Govern d’Artur Mas no assumeix els seus compromisos. Al final tot això només aconseguirà repercutir negativament en els Ajuntaments i les famílies que hauran de carregar amb aquest deute, és a dir, una situació insostenible.”

Josep Maria Sabaté ha acabat recordant que el Govern d’Artur Mas ja va reduir l’any passat l’assignació d’aquesta subvenció que va passar de 1.800 euros per plaça a 1.600 euros anuals. Una subvenció que ara s’ha decidit ajornar. A més, segons el diputat socialista, el Govern estaria estudiant reduir encara més aquesta subvenció fixant un vàrem d’uns 1.300 euros anuals per plaça pública de llar d’infant, el que abocaria a un increment de costos per a les famílies i, en darrera instància, al tancaments dels centres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada