dilluns, 27 de febrer del 2012

EL PSC PREGUNTARÀ AL GOVERN AL PLE DEL PARLAMENT SOBRE EL CONSORCI INTERMUNICIPAL DE VILA-SECA I SALOU QUE GESTIONA PORT AVENTURA


“El Govern de la Generalitat ha ignorat, un cop més, les nostres comarques. De fet, ha tornat a demostrar que no li interessa Tarragona. En relació a la polèmica generada entorn del Consorci intermunicipal de Vila-seca i Salou, que és l’ens que gestiona tot el planejament urbanístic i tributari de Port Aventura, exigim al Govern d’Artur Mas que actuï amb sentit de la responsabilitat i que dialogui amb les parts afectades buscant el consens en un tema tant important pel conjunt de la Costa Daurada”, així ho ha defensat aquest dilluns, Núria Segú, diputada socialista al Parlament.

Segons la diputada vallenca, “el Govern “dels millors” fins ha actuat amb nocturnitat i opacitat, negant el diàleg i boicotejant el consens. I quin ha estat el resultat? Doncs a hores d’ara l’únic que han aconseguit tant el Govern com el grup de CiU al Parlament és que no hi hagi consorci i que com a territori tinguem un impacte negatiu als mitjans de comunicació.”

Davant d’aquesta tessitura Núria Segú ha anunciat que el PSC preguntarà al Govern sobre aquesta qüestió en el ple del Parlament que s’ha de dur a terme el proper 14 de març. “Així mateix, els socialistes demanarem una votació separada a la llei d’acompanyament per rebutjar l’esmena que vol introduir CiU en aquest tema i que és la mare de totes les polèmiques. El Govern ha d’entendre que així no es fan les coses. La Generalitat presideix el consorci i ha de ser capaç d’asseure a les parts implicades per buscar un acord. De fet, encara estem a temps d’arbritar entre les parts.”

D’altra banda, el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, ha anunciat que preguntarà a la Comissió de Foment del Congrés sobre quins terminis i quina inversió plurianual pretén aplicar el ministeri de Foment per garantir la connexió del Port de Tarragona amb el Corredor del Mediterrani.

“Per als socialistes la sortida de mercaderies que arriben via Port de Tarragona és essencial pel territori perquè suposa una injecció de competitivitat i de generació de nova ocupació que no podem deixar passar de llarg en aquests moments de greus dificultats derivades de la crisi.”

“Precisament per això lamentem profundament la confusió que tant el PP com CiU estan provocant en aquest tema. Jo mateix vaig ser testimoni de la compareixença de la ministra Pastor i les paraules “licitació” o “obres” no van aparèixer en cap moment. La veritat és que la ministra no es va comprometre a res. L’únic que va dir és que en dos anys podria tenir enllestit el projecte, res més.”

Finalment, Joan Ruiz ha recordat que el projecte de la línia Reus-Roda per garantir la sortida de mercaderies del Port implica tres trams. El primer tram va des del Port fins a Reus, el segon és el que pròpiament va de Reus fins a Roda de Barà (un tram molt afectat per l’alta velocitat), i el tercer, de 80 quilometres, de Roda fins a la connexió de Castellbisbal.

“Tot plegat, parlem d’una connexió que pot trigar bastants anys. I mentre que rebem des del ministeri? Doncs res més que incertesa i confusió. De fet, CiU i PP ens venen fum en un projecte que Tarragona necessita com l’aire que respira”, ha conclòs el diputat socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada