dimecres, 15 de febrer del 2012

JOAN RUIZ: “QUASI 11.000 ESTUDIANTS TARRAGONINS PODEN PERDRE L’ACCÉS A UNA BECA COM A CONSEQÜÈNCIA DE LA REFORMA QUE VOL IMPULSAR EL PP”


El diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, ha alertat avui que “quasi 11.000 estudiants tarragonins poden perdre l’accés a una beca com a conseqüència de la reforma del sistema que vol impulsar el Govern del PP.”

Segons ha destacat el diputat tarragoní, “el govern de Rajoy continua carregant el pes de la crisi sobre l’espatlla dels sectors amb més dificultats, en aquest cas sobre els becaris. Segons sembla, al PP el que li agrada és que només puguin accedir a la universitat aquells que s’ho poden pagar. Per això volen canviar ara la normativa per evitar que les famílies que disposen de les rendes més baixes puguin enviar als seus fills a estudiar a la universitat.”

Joan Ruiz ha recordat que els estudiants de la URV ja hauran de fer front a l’augment de les taxes universitàries impulsat, en aquest cas, pel Govern de CiU a la Generalitat.

El diputat socialista ha recordat que “des del 2005, per decisió del Govern del president Zapatero, les beques són un dret que tenen garantit totes les persones que compleixin els requisits per accedir a elles, però sembla que al PP això no li agrada i ha decidit ara acabar amb aquest dret fonamental.”

En cas de confirmar-se aquesta nova retallada, ha afirmat Joan Ruiz, en poques setmanes el Govern del PP haurà acumulat tres retrocessos en temes tan bàsics com la justícia, per a qui se la pugui pagar, la sanitat, també només per a qui se la pugui pagar, i ara els estudis universitaris.

En contraposició a això, el diputat tarragoní ha conclòs recordant que “el govern socialista va destinar a beques el major pressupost de tota la història del país. Només durant el curs 2010/11 el pressupost destinat a beques va ser de 1.603 milions d’euros, és a dir, un 107% més en relació al darrer pressupost aprovat pel Govern d’Aznar.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada