dijous, 29 de juliol del 2010

FRANCESC VALLÈS: “L’A-27 ES FARÀ”


El coordinador del PSC a les Corts Generals, Francesc Vallès, ha confirmat aquest dilluns que “l’A-27 es farà. Vull confirmar que el Ministeri de Foment tornarà a licitar el tram Variant de Valls-Montblanc a càrrec del pressupost ordinari.”

Vallès ha explicat que “aquest tram de l’A-27 és, juntament amb una altra via, la única obra de tot l’Estat que es tornarà a licitar a càrrec del pressupost ordinari. És a dir, que dels 32 contractes rescindits al conjunt d’Espanya només dos, un d’ells aquest tram de l’A-27, es tiraran endavant amb fons públics un cop es refaci el projecte, de manera que sigui més eficient i que l’obra es pugui realitzar a un cost menor, tal i com va afirmar el mateix president del Govern en una conferència divendres passat a Barcelona.”

El diputat socialista ha emfatitzat que “aquesta autovia és prioritària i estratègica per les nostres comarques. Ho sabem perquè som els socialistes els qui l’hem impulsat. Nosaltres assumim la part de responsabilitat que ens pertoca però preguntem a CiU i PP que van fer durant vuit anys (entre el 1996 i el 2004) per impulsar aquesta obra que ara defineixen com “irrenunciable” pel territori. No val posar pals a les rodes, com han fet alguns càrrecs públics de CiU i després exigir la execució de les obres.”

“Nosaltres hem treballat amb discreció i allà on ha calgut per reconduir aquesta situació i millorar la nostra xarxa d’infraestructures amb una inversió superior als 500 milions d’euros (desdoblament de la N-340, tercer carril de l’autopista, T-11, aeroport de Reus, Port de Tarragona, Corredor del Mediterrani...). Crec, honestament, que el sentiment de greuge territorial que alguns pretenen atiar, no està justificat. No és veritat que siguem “el cul de Catalunya”. Potser ho érem fa vuit anys, però des de fa sis anys s’està invertint en infraestructures a Tarragona com mai a la seva història.”

Francesc Vallès també ha fet una crida per tal que tota l’energia que aquests darrers tres dies ha sorgit en relació a l’A-27 “s’articuli, en positiu, per les vies institucionals per treballar pel territori. No és amb una escalada de declaracions que s’aconsegueixen resultats sinó treballant allà on cal, sovint de manera discreta i fent les gestions necessàries, fins assolir els compromisos que garanteixin l’arribada de noves inversions.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada