divendres, 9 de juliol del 2010

5.770 raons per fer el LOGIS del Penedès


Segons un estudi econòmic de la Universitat Rovira i Virgili (URV), el LOGIS Penedès crearà 5.770 llocs de treball directes. Si comptem l’ocupació indirecta es podrien generar prop de 10.000 llocs de treball. Us dono aquestes dades perquè ara, la Generalitat ja ha aprovat el Pla director per a aquest important projecte pel territori.

Ara, us vull fer una proposta. Enlloc de pensar en les fredes xifres que us he avançat, m’agradaria que tots plegats reflexionéssim en el que pot representar un projecte tan destacat pel nostre territori i pels seus ciutadans. Primer de tot, moltes de les persones que es troben en situació d’atur, no sols al Vendrell, sinó a tota la comarca, podrien començar a recuperar la seva vida amb una feina estable un cop finalitzat el LOGIS.

A més, també s’hauria d’ampliar l’oferta formativa tant des dels Instituts com en els diferents centres de formació de la comarca, perquè tots els possibles treballadors/es coneguessin millor la seva nova tasca i ampliessin el seu ventall de coneixements.

Però per construir aquest servei també faran falta moltes mans i una importantíssima inversió pública i privada que superarà els 470 milions d’euros. Una inversió d’aquesta magnitud ens permetrà diversificar l’economia del Baix Penedès que fins ara estava entregada majoritàriament a la construcció. Podrem ser més independents econòmicament i més resistents a crisis com la que estem patint en aquests moments.

Aquest projecte representa moltes coses positives pel nostre municipi i també, per la nostra comarca. Per això, m’agradaria escoltar com des d’altres formacions polítiques com Convergència i Unió, o des dels mateixos sindicats i associacions empresarials, també parlin en positiu d’aquest projecte de futur pel Baix Penedès. El tactisme s’imposa al bé comú.

Des d’aquest escrit, vull manifestar que tot aquest equipament que, ara comença a caminar, ha de comptar amb el suport i la unitat de tots i totes, si volem que es faci gran, que sigui respectuós amb el nostre entorn, i que esdevingui un veritable pol d’atracció d’inversions, generador de riquesa i llocs de treball que, se’ns dubte, beneficiarà a tots els habitants del Baix Penedès i, com no, als veïns i veïnes del Vendrell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada