divendres, 23 de juliol del 2010

JOAN RUIZ: “ELS MÉS DE 35.000 TARRAGONINS QUE COBREN UNA PENSIÓ MÍNIMA VEURAN COM L’ANY VINENT LA QUANTIA DE LES SEVES PENSIONS TORNARÀ A PUJAR”


“L’any vinent els més de 35.000 tarragonins que perceben una pensió mínima i els que tenen una pensió no contributiva o del SOVI tornaran a veure com s’incrementa la quantia mensual de les seves pensions. Vull deixar molt clar, doncs, que no hi ha cap retall en matèria de pensions, com irresponsablement afirmen alguns.” Així ho ha afirmat aquest dimecres el diputat al Congrés per Tarragona i membre de la Comissió del Pacte de Toledo, Joan Ruiz.

El diputat tarragoní ha explicat que “cap pensionista perdrà poder adquisitiu ja que el Govern mantindrà la compensació als pensionistes per la desviació de la previsió d’inflació (què és de l’1%), d’acord amb l’IPC que es registri al novembre. Aquesta compensació es materialitzarà en una paga el mes de gener de 2011 i es traslladarà, mes a mes, en la quantia de la nòmina mensual de tots i cadascun dels més de 146.000 pensionistes que tenim a Tarragona.”

Joan Ruiz ha afegit que totes les previsions apunten a què l’any vinent registrarem una inflació molt baixa. Això implicarà que, tot i la congelació de les pensions que no són mínimes, el poder adquisitiu real dels pensionistes no es veurà reduït. “Per exemple, l’any passat les pensions es van revaloritzar, de mitjana, un 2% mentre que la inflació real només va créixer un 0,3%, per tant, els pensionistes van guanyar un 1,7% de poder adquisitiu real.”

Finalment, el diputat socialista ha estat taxatiu a l’hora d’afirmar que “el Govern liderat pel president Zapatero és, objectivament, el que més ha pujat les pensions al nostre país (per exemple, la pensió per jubilació ha crescut en 3.364 euros l’any entre el 2004 (darrer any del Govern del PP) i enguany). Un Govern que es presenta davant la ciutadania amb aquest aval pren decisions com la congelació d’algunes pensions durant un any només si és això és absolutament necessari per garantir a llarg termini la continuïtat de les prestacions que ens ofereix el nostre Estat del Benestar.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada