divendres, 23 de juliol del 2010

LA COBERTURA DEL SISTEMA DE PROTECCIÓ PER DESOCUPACIÓ ARRIBA AL 80% DEL TOTAL D’ATURATS A TARRAGONA


El diputat socialista al Congrés per Tarragona, Anton Ferré, ha afirmat avui que “a la província de Tarragona la cobertura del sistema de protecció per desocupació ja arriba al 80% en relació al total de desocupats, el percentatge més alt de la nostra història.”

“En concret, a les nostres comarques més de 51.000 ciutadans estan cobrant una prestació per desocupació (26.905 una prestació contributiva, 23.420 un subsidi i 1.031 la renta activa d’inserció), segons les darreres dades oficials del Ministeri de Treball.”

Així mateix, el termini de reconeixement de la prestació, a partir del moment en què se sol·licita, s’ha reduït a només tres dies, quatre menys en relació al maig de 2009. Pel que fa a les quanties econòmiques d’aquestes ajudes, a la província de Tarragona la quantia mitjana de la prestació se situa en els 869 euros mensuals. Tot plegat, suposa una despesa de més de 48 milions d’euros destinats al pagament d’aquestes prestacions a Tarragona, és a dir, aproximadament un augment del 2,5% respecte al maig de 2009.

En relació a aquestes dades Anton Ferré ha subratllat que “el Govern manté el seu compromís de donar tot el suport que sigui possible a aquells que pitjor ho estan passant com a conseqüència de la crisi econòmica. En aquest sentit, l’esforç en la contenció de la despesa no afectarà a les partides destinades a garantir aquest sistema de protecció a aquells que han perdut la feina i es troben a l’atur. Al mateix temps, les mesures endegades pel Govern ja s’estan traduint en un augment de la contractació i, per tant, en la reducció sostinguda de l’atur durant aquests darrers tres mesos. Crec que aquests dos elements, foment a la creació de nova ocupació i ajudes econòmiques a aquells que estan a l’atur, són la única equació vàlida per fer front a la pitjor crisi econòmica dels darrers 80 anys i sortir-ne quan més aviat millor.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada