dilluns, 7 de maig del 2018

EL PSC PREGUNTA A LA GENERALITAT EN QUIN PUNT ES TROBA LA CONSTRUCCIÓ DEL FÒRUM JUDICIAL DE TARRAGONA




El grup socialista al Parlament ha entrat a registre una bateria de preguntes en què s’insta la Generalitat a explicar en quin punt es troba la construcció del fòrum judicial de Tarragona, quants edificis són seus judicials a Tarragona, quants estan en règim de lloguer i quan paga la Generalitat anualment per aquestes edificis que són seus judicials.

La diputada socialista Rosa Maria Ibarra ha explicat que “en el tema del fòrum judicial de Tarragona els Governs d’Artur Mas, primer, i de Carles Puigdemont, després, van incomplir tots els seus compromisos.”

“De fet, van oblidar altre cop les comarques tarragonines i la nostra necessitat de disposar d’unes oficines judicials en condicions per oferir un servei de qualitat als usuaris i professionals de la justícia.”

Ibarra ha recordat que aquest nou fòrum judicial de Tarragona va ser considerat pels anteriors Governs de Mas i Puigdemont com un projecte “prioritari” i que s’havia fixat la seva entrada en funcionament per l’any 2018.

Segons ha explicat la diputada socialista el projecte del Fòrum de la Justícia de Tarragona preveia un a inversió de 61.118.153 euros que servirien per habilitar un complex judicial capaç d’acollir l’Audiència Provincial i l’activitat de 37 jutjats. “Tot plegat, una àrea de 40.004 m2 que suposava un abans i un després pel que fa a la prestació dels serveis judicials a Tarragona.”

“Doncs bé, som plenament a l’any 2018 i seguim sense veure materialitzada aquesta vella promesa. De fet, durant anys les comarques tarragonines han estat absents de les inversions prioritàries dels Governs de la Generalitat com hem denunciat els socialistes en múltiples ocasions”, ha explicat la diputat vallenca.

La portaveu socialista de Justícia ha contraposat aquesta “inacció” amb l’obra de Govern de l’anterior executiu d’esquerres del president Montilla.  

Així, Rosa Maria Ibarra ha desgranat les principals inversions que van beneficiar Tarragona aquests els anys de Govern de progrés. Breument: el jutjat d’instrucció número sis (398.621 euros), la Secció Penal número 4 (10.717 euros), el jutjat penal número 4 (418.025 euros) i la modificació de l’espai de la fiscalia (574.116 euros) el 2006. El jutjat de violència sobre la dona número 1 el 2007 (7.296 euros), el jutjat de primera instància número 8 el 2008 (425.028 euros) i el jutjat social número 3 (191.673 euros) el 2009.

Segons la diputada socialista “la finalitat d’aquest paquet d’actuacions era  donar resposta a la reivindicació dels tarragonins que esperen que la Justícia els solucioni els seus conflictes de manera diligent i en un temps raonable. Amb l’arribada d’Artur Mas, i després de Puigdemont, a la Generalitat aquest esforç inversor que beneficiava Tarragona es va aturar en sec”, ha conclòs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada