divendres, 18 de maig del 2018

El PSC denuncia que 78 famílies de Reus no podran portar els seus fills i filles a l’escola que han triat




El grup municipal del PSC ha comparegut aquesta tarda davant dels mitjans de comunicació per fer una valoració de les dades de preinscripció de P3 a la ciutat per al curs 2018-2019, de les quals es desprèn que 78 famílies no podran anar al centre triat en primera opció. En total hi ha una oferta de 1073 places i una demanda de 1049 i un total d’11 centres amb més demanda que oferta.

Andreu Martín, portaveu del grup, ha dit que 78 “és el mínim de famílies que no podran accedir al centre triat, perquè n’hi ha moltes que sabent que tindran problemes per accedir en determinats centres, ja han descartat el que per ells era la primera opció”. En aquest sentit, ha posat d’exemple l’escola Sant Bernat Calvó, amb una oferta de 22 places i una previsió de 21 germans. Tot i això, s’hi han preinscrit 32 alumnes, sabent que serà molt complicat entrar en aquest centres. També és el cas de l’Eduard Toda, que té 22 places, hi ha una previsió de 26 germans i 35 preinscripcions

“No podem ni imaginar les famílies que davant d’aquest panorama, han descartat aquests centres com a primera opció”, ha dir Martín, preguntant-se com s’ha pogut arribar a aquesta situació, perquè “el govern és coneixedor del padró i fa dos anys que sabia la qualitat de nens que ara entrarien i podia haver fet una bona planificació”.

Martín  ha remarcat que el PSC ja va alertar d’aquesta situació fa temps, provocada per l’eliminació de grups i provant de compensar-ho amb l’aplicació del model 3+2, i que, per això, va demanar un Ple extraordinari per trobar mesures de solució. També ha fet referència a l’eliminació del l’escola Isabel Besora, que ha provocat una falta important d’oferta a la zona on s’havia d’ubicar en un inici, a prop del Santuari de Misericòrdia.

“Què pensa fer el govern? Quines decisions prendrà? Estem a l’espera de respostes que aclareixin quines solucions aplicarà”. I en aquest sentit ha estat molt contundent: “no acceptarem de cap manera que s’augmentin les ràtios ni es massifiquin les aules”. Pel PSC la solució passa per obrir un grup dels que s’han tancat.

Matrícula viva, insuficient

Martín també s’ha referit a la matrícula viva que, per a quest curs, s’ha fixat en 24 places. El PSC interpreta que la meitat de grups de mitjana només podran ofertar una plaça i que això ens situa en una capacitat molt limitada. “La xifra és del tot insuficient. Som conscients que els recursos públics s’han de gestionar amb responsabilitat i prudència, però en educació, no es pot filar tant prim”, ha reblat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada