dijous, 3 de maig del 2018

EL PSC INSTA AL GOVERN A POSAR EN SERVEI UNITATS DE VALORACIÓ INTEGRAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA A TARRAGONA




La diputada socialista, Rosa Maria Ibarra, ha anunciat aquest dijous que el grup del PSC al Parlament ha entrat a registre una proposta en la que s’insta la Generalitat a posar en servei les unitats de valoració forense integral (UVFI) a Tarragona, les Terres de l’Ebre, Lleida, Girona, i els partits judicials de Barcelona on encara no estan implantades.

Segons ha explicat la diputada vallenca “aquestes unitats de valoració integral estan formades per un metge forense, un psicòleg i un treballador social que elaboren informes conjunts en els procediments penals i civils de violència de gènere, per tant són unitats extraordinàriament útils en la lluita contra la violència masclista.”

En aquest sentit cal destacar que aquests informes permeten un diagnòstic de la violència de gènere més enllà de la simple recerca de la simptomatologia d’una agressió concreta. Aquestes UVFI són especialment operatives en casos de violència habitual, maltractament psicològic o assetjament.

Malgrat això, en l’actualitat no existeixen aquestes unitats a cap partit judicial de les comarques tarragonines ni ebrenques, tan sols podem trobar UVFI als partits judicials de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Gavà.

“Des del grup socialista considerem essencial implementar aquestes unitats arreu del país ja que la mateixa fiscalia en reclama la seva creació i la necessitat de reforçar les unitats ja existents –que acumulen una forta sobrecàrrega de treball-, fet que provoca que es retardi la tramitació dels procediments. I en casos de violència masclista no hi ha temps a perdre...”, ha reblat la diputada del PSC.

Rosa Maria Ibarra ha afegit que el grup socialista farà tot el que estigui a les seves mans per reforçar els mitjans per combatre la xacra d ela violència masclista.

“La realitat, i les dades objectives de la mateixa administració, són esfereïdores. Durant l’any passat nou dones van ser assassinades a Catalunya mentre que en el que portem de 2018 una altra dona ha estat assassinada. Això sense comptar les agressions patides per dones que no han acabat amb mort, els maltractaments psicològics, els casos d’assetjament, etc.”

“Davant d’aquesta tessitura els i les socialistes creiem que cal impulsar, en un sentit ampli, totes les mesures a disposició de l’administració tant les de prevenció, com la formació del personal de justícia (jutges, fiscals, lletrats de l’administració), de conscienciació entre la ciutadania, assistencials, policials i també judicials. Tots els esforços que fem en aquesta direcció seran benvinguts perquè per a nosaltres la lluita contra la violència masclista és una autèntica prioritat de país”, ha emfatitzat la diputada del PSC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada