dimarts, 22 de maig del 2018

EL PSC DEMANA ESTABLIR UN SISTEMA DE BEQUES PER A 10.000 ESTUDIANTS TARRAGONINS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL




El diputat socialista per Tarragona, Carles Castillo, ha demanat avui a la Generalitat la creació urgent d’un sistema de beques i ajuts per al finançament de les taxes dels estudis de formació professional.

Segons ha recordat Castillo, “uns 10.000 estudiants de les comarques tarragonines que cursen estudis de formació professional en algun dels 29 centres acreditats que tenim a les nostres comarques s’han vist molt perjudicats pels increment dels preus dels estudis que es va produir durant els Governs dels presidents Mas i Puigdemont.

“Cal rectificar ara aquesta dinàmica i recuperar la bona feina feta durant els anys de Govern de progrés quan es va augmentar i dignificar l’oferta de formació professional. Només s’ha de recordar que l’increment anual del nombre d’alumnes va ser superior al 5% a les nostres comarques, es van crear noves titulacions vinculades als sectors emergents de l’economia i es van ampliar cursos i oferta a molts municipis tarragonins com la mateixa ciutat de Tarragona, Reus, Calafell, Cambrils, Falset, l’Hospitalet de l’Infant, Montblanc, Salou, Torredembarra, Valls, El Vendrell, etc. Hem de reconnectar-nos ara amb aquesta herència que en els darrers anys s’ha dilapidat”, ha explicat el diputat tarragoní.     

Així, aquest sistema de beques i ajuts que proposa el PSC asseguraria que cap estudiant hagués de renunciar a cursar els estudis de formació professional per raons econòmiques.

Els programes de beques s’haurien d’aplicar segons el principi de progressivitat, de manera que les quantitats assignades a cada estudiant s’ajustaran, en cada cas, a la seva situació econòmica personal o familiar.   

Cal recordar que, segons les mateixes associacions d’estudiants, aquests darrers anys s’ha anat produint un augment progressiu dels preus de les taxes de formació professional que han provocat que els cursos més barats hagin passat de 900 a uns 1.400 euros anuals, un augment prohibitiu per a moltes famílies.

Segons el diputat tarragoní “els Governs de Barcelona i Madrid han carregat el preu de la crisi sobre l’esquena dels col·lectius que més l’han acusat i que menys culpa tenen en el seu desencadenament com els estudiants. Els socialistes sempre hem considerat aquesta política de la dreta com a molt injusta. Per a nosaltres la formació professional ha de contribuir a la millora de la qualificació dels treballadors i treballadores sense menystenir ningú, ni fer-lo fora per raons econòmiques. No permetrem que l’educació esdevingui un negoci ni tampoc que es margini la formació professional”, ha conclòs.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada