dijous, 1 de febrer de 2018

EL PSC DENUNCIA QUE LA PARÀLISI POLÍTICA PERJUDICA GREUMENT LES COMARQUES TARRAGONINES I DEMANA QUE ES POSI FI A LA INCERTESA INSTITUCIONALEls diputats socialistes per Tarragona Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo han denunciat aquest dijous que la situació de paràlisi política que de facto viu el país perjudica greument els interessos dels ciutadans de les comarques tarragonines i han exigit que es posi fi a aquesta incertesa institucional i que el Parlament es posi a treballar per recuperar el temps perdut.

“Des del mes de juliol de l’any passat, quan els independentistes van prémer l’accelerador, no hi ha comissions ni activitats parlamentàries i això afecta de ple a tots els tarragonins i tarragonines. Paràlisi total en serveis, inversions, activitats econòmica, etc. Els socialistes demanem que es posi fi a aquesta situació tan lamentable amb la formació d’un Govern que tingui un president que sigui viable. Per fer-ho cal recuperar la normalitat institucional dins de la legalitat”, ha explicat Rosa Maria Ibarra.

La diputada vallenca ha lamentat “que ens trobem en un carreró sense sortida que té conseqüències en matèria de salut, educació, ocupació, etc. Volem que tant el Govern com el Parlament es posin a treballar però ja mateix!”, ha reblat.

Ibarra també ha demanat que al nou Govern hi hagi consellers de les comarques tarragonines “a diferència del darrer executiu del senyor Puigdemont en què no n’hi havia cap” i que es comprometi a respectar que un mínim del 10% de les inversions totals de la Generalitat es destinin a les comarques tarragonins, “tal com vàrem proposar els socialistes durant la campanya i seguim defensant.”

Per la seva banda el diputat Carles Castillo ha denunciat l’augment de les llistes d’espera sanitàries a les comarques tarragonins, el fracàs clamorós del pla presentat al seu moment a bombo i plateret per l’exconseller Comín, el col·lapse dels serveis d’urgències i, fins i tot, el sorgiment de casos de sarna a la demarcació. “La paràlisi institucional té una traducció directe a la vida real de la gent.”

Així mateix ha demanat que es posa urgentment el fil a l’agulla al finançament dels centres de treball que donen ocupació a persones amb discapacitat, als centres educatius tarragonins encara en barracons i a les llistes d’espera de ciutadans en situació de dependència que s’ha disparat aquests darrers anys i que ja suma més de 45.000 habitants de les comarques de Tarragona.

“Catalunya és l’última comunitat de l’Estat que paga els serveis en dependència, tan sols 6 de cada 10 dependents cobren prestacions via Generalitat. I el mateix per que fa a la Universitat que ha arribat a baixar fins a un 32% el finançament públic. I el projecte conegut a peu de carrer com BCN World? I els plans d’ocupació? I les prestacions per serveis socials? I així podríem seguir i seguir. Necessitem un Parlament que funcioni i sigui operatiu amb efectes immediats i la responsabilitat recau de manera directa en la majoria independentista que no pot continuar dilatant i allargant la inacció amagant el cap sota l’ala!”, ha emfatitzat el diputat tarragoní.


Finalment ambdós diputats han reiterat el seu “compromís total, al 100%, amb les comarques tarragonines. Serem la veu de Tarragona al Parlament ho vàrem dir durant la campanya i ho reiterem amb fets concrets ara.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada