dimecres, 28 de febrer del 2018

EL PSC PRESENTA UNA BATERIA DE PREGUNTES AL GOVERN DEL PP RELATIVES A L’AEROPORT DE REUS



“No volem que el Govern del PP torni a fugir d’estudi i ens respongui amb la indefinició a la que ens té acostumats. Precisament per evitar-ho acabem de presentar una bateria de preguntes al Congrés dels Diputats exigint respostes, inversions i calendaris d’obres en relació a l’aeroport de Reus.”

Així ho ha fet públic el diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz que ha concretat que la primera pregunta emplaça al Govern a explicar si l’aeroport de Reus està inclòs en el nou sistema aeroportuari que ha presentat recentment el ministre de Foment. Un pla que inclou una inversió total de prop de 2.000 milions d’euros per ampliar els aeroports de Barcelona i Girona així com la construcció d’una nova estació d’alta velocitat a l’entorn de l’aeroport gironí.

“Quins han estat els criteris que ha emprat l’executiu de Rajoy per no incloure l’aeroport de Reus en aquest pla d’inversions? És més, hi ha algun estudi que tingui el ministeri que expliqui perquè el projecte d’estació intermodal que s’havia d’ubicar al sud de l’aeroport de Reus, projecte licitat el 2009, no està programat en el pla anunciat pel ministre?”

En aquest sentit el grup socialista exigeix al Govern del PP que en cas d’existir aquest estudi o informe es faciliti a la Generalitat, als ajuntaments directament implicats i a les entitats que s’han implicat en la realització del projecte.

“Volem que el Govern ens expliqui si l’any 2009 hi havia algun altre projecte d’estació intermodal amb el nivell de concreció que tenia el de l’aeroport de Reus a algun altre aeroport de Catalunya i si existeix avui dia”, ha explicat el diputat tarragoní.

“Perquè el que els socialistes consideraríem molt greu és que el mateix ministeri que no ha executat el projecte que va anunciar el 2009 i que afectava l’aeroport de Reus ara anunciï a bombo i plateret una inversió de 1.929 milions d’euros als aeroports de Girona i Barcelona. En sí mateix, això seria un pleonasme i una burla als ciutadans de les comarques tarragonines!”

Precisament les darreres preguntes formulades pel grup socialista demanen, un cop més, explicacions al Govern sobre els motius que l’han decidit a no executar el projecte anunciat el 2009 a l’aeroport de Reus. Finalment es demana quins contactes ha mantingut l’executiu central amb la Generalitat o l’ajuntament de Reus per explicar-los les raons d’aquesta demora injustificable.


“Tal com afirma el portaveu del PSC a l’Ajuntament de Reus, Andreu Martin, els reusencs i reusenques estan farts d’esperar i de què se’ls donin llargues indefinidament. Té raó. El Govern de Rajoy no pot continuar amagant el cap sota l’ala sense donar, a més, cap resposta o explicació plausible a aquest menyspreu sistemàtic cap a l’aeroport de Reus. Volem respostes i les volem ja! Per això el grup socialista al Congrés ha presentat aquesta bateria de preguntes. Estarem molt atents a exigir una contestació en el menor termini de temps possible perquè el territori no pot esperar” ha argumentat Joan Ruiz.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada