dilluns, 29 de gener del 2018

EL PSC EXIGIRÀ AL GOVERN QUE BLINDI LES SUBVENCIONS ALS CENTRES ESPECIALS DE TREBALL TARRAGONINS



El diputat del PSC al Parlament per Tarragona, Carles Castillo, ha explicat avui que el grup socialista exigirà tant al Govern de l’Estat com al nou Govern de la Generalitat que es mantinguin, i en cas que s’hagin retallat que es recuperin les ajudes, les subvencions de l’administració als centres especials de treball de la demarcació de Tarragona que donen feina a les persones que tenen algun tipus de discapacitat.

En aquest sentit Castillo ha emfatitzat que “els socialistes volem parlar, i molt, de les prioritats i l’agenda social aquests propers anys a Catalunya. No pot ser que darrere del debat identitari les polítiques socials estiguin orfes. El PSC serà la veu de la Catalunya social que fa temps que està farta d’aquesta permanent guerra de banderes que sacseja la nostra societat.”

Així, el diputat socialista ha explicat que a les comarques tarragonines tenim una vintena de centres especials de treball que donen feina quasi a un miler de convilatans nostres amb alguna tipologia de discapacitat.

“És intolerable que  tant el Govern del PP com els Governs del senyor Mas i del senyor Puigdemont hagin coincidit en retallar les ajudes i subvencions públiques que rebien aquests centres que fan una tasca tan important. És una vergonya! Una vergonya que cal rectificar més aviat que tard. Hem de ser capaços de sortir de la teranyina identitària on estem atrapats i recuperar l’ambició de teixir una societat a l’avantguarda d’Europa en aspectes socials”, ha reblat Castillo.    

El diputat socialista ha assenyalat que “el Govern del PP ha arribat a la indecència de retallar les subvencions i prestacions a les persones en situació de dependència mentre, al mateix temps, va nodrir i trobar sense problemes 23.000 milions d’euros per salvar BANKIA. És que és d’un cinisme moral difícilment superable...”

Així mateix Castillo ha recordat que centenars de tarragonins i tarragonines que haurien de percebre la renda mínima d’inserció, a la pràctica, no l’estan rebent. Els socialistes denuncien aquesta realitat i demanen al nou Parlament que posi el fil a l’agulla d’un problema molt real i angoixant per a moltes famílies que necessiten aquests recursos públics per poder viure amb un mínim de dignitat material.

“Des del PSC sempre hem denunciat que els Governs de Rajoy, Mas i Puigdemont han fet caure sobre l’esquena dels sectors populars més vulnerables la factura real de la crisi econòmica. S’ha canviat la vessant social que s’havia establert durant els anys de Govern de progrés per altres prioritats vinculades amb el debat identitari, ells sabran amb quina legitimitat...”

Davant d’aquesta tessitura el grup socialista ja anuncia que es fixa com a prioritat política número u garantir que cap ciutadà que estigui en paràmetres de pobresa es quedi sense prestació per part de la Generalitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada