dimecres, 24 de gener del 2018

EL PSC DENUNCIA QUE LES INVERSIONS DESTINADES AL MANTENIMENT DE LA LÍNIA FERROVIÀRIA REUS-FLIX HAN DAVALLAT UN 22% EN ELS DARRERS SIS ANYS



El grup parlamentari socialista ha denunciat aquest dimecres la davallada que s’ha produït de les inversions de manteniment de la línia ferroviària que uneix Reus amb Flix amb el Govern del PP.

Segons ha fet públic el diputat socialista Joan Ruiz, “el 2011, darrer any de Govern socialista, es van invertir 4.364.000 euros als treballs de manteniment de la línia. Doncs bé, segons resposta oficial del Govern, les inversions per aquest concepte l’any 2016 –darrer any amb dades tancades- van baixar a tan sols 3.402.000 euros, és a dir, un 22% menys.”

“És realment incomprensible –ha afegit el diputat tarragoní- que s’hagin reduït les inversions en manteniment quan, al mateix temps, s’han cronificat el retards a la via pel mal estat de la infraestructura i fins i tot s’han registrat accidents, inclosos descarrilaments de trens de mercaderies. I mentre això passava què ha fet el Govern del PP? Reduir les inversions destinades al manteniment de la infraestructura. De pena...”

Així, les inversions van passar de 4.268.000 euros el 2014 a només 3.425.000 euros el 2015 i 3.402.000 euros el 206. “Menys” és l’adverbi que sempre articula el Govern del PP”, ha ironitzat Joan Ruiz.

En relació a aquesta qüestió el diputat tarragoní ha recordat que el grup socialista al Congrés ha demanat en reiterades ocasions que s’augmentin les partides pressupostàries destinades al manteniment i millora integral d’aquesta línia ferroviària de la xarxa tarragonina.

“Les estacions ferroviàries que uneixen Reus amb Móra la Nova estan pràcticament abandonades, la majoria en estat ruïnós i sense cap mena de vigilància. Tot plegat i sumat a aquest progressiu deteriorament de la línia ha provocat accidents com el que el febrer passat va tenir lloc a les Borges del Camp. Els socialistes entenem, juntament amb els veïns de tota aquesta àrea, que cal augmentar les inversions destinades precisament a garantir l’òptim funcionament d’aquesta xarxa ferroviària.”


Finalment el diputat del PSC ha assegurat que el grup socialista estarà especialment amatent a comprovar si s’executen i enllesteixen les obres de renovació de la via del tram comprès entre Ascó i Móra la Nova així com la renovació del túnel de l’Argentera anunciants pels responsables d’ADIF.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada