dijous, 22 de desembre del 2016

JOAN RUIZ: “ENS HEM VIST OBLIGATS A CORREGIR EL NYAP DEL GOVERN PER DEFENSAR ELS DRETS DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT SENSORIAL”



El diputat socialista per Tarragona i portaveu de la Comissió de Polítiques Integrals de la Discapacitat, Joan Ruiz, ha anunciat que el grup socialista presentarà una proposició de llei per corregir els articles de les dues lleis que limiten els drets de les persones amb discapacitat sensorial a l’hora de contraure matrimoni.

“Estem davant d’un error majúscul del Govern del PP que ens obliga a corregir aquest nyap que posa en perill els drets de les persones amb discapacitat sensorial. Amb aquesta iniciativa parlamentària volem oferir seguretat jurídica a aquest col·lectiu i això s’aconseguirà canviant la llei per eliminar la menció a les “deficiències sensorials”, ha explicat el diputat tarragoní.

Joan Ruiz es refereix a la reforma del codi civil impulsada pel Govern del PP per la qual les persones amb deficiències sensorials (per exemple, persones amb discapacitat auditiva o visual) haurien de requerir un expedient mèdic previ per poder contraure matrimoni.  

“La nostra voluntat política és evitar qualsevol discriminació envers les persones amb discapacitat. Volem que el Govern es comprometi a oferir l’atenció necessària a fi i efecte de permetre als ciutadans amb discapacitat actuar amb igualtat de condicions en tots els seus àmbits de vida. En aquest sentit, entenem que la nova normativa del Govern augmenta la discriminació cap a aquest col·lectiu ja que introdueix aquest expedient mèdic quan nosaltres considerem que una deficiència sensorial no afecta la aptitud ni la capacitat de la persona per comprendre el significat del matrimoni i donar el seu consentiment al mateix.”


Finalment Joan Ruiz ha manifestat el seu suport al col·lectiu de persones amb discapacitat. “Entenem perfectament la seva indignació i els garantim que amb aquesta iniciativa anem a corregir aquest extraordinari nyap del Govern del PP i que podran gaudir dels mateixos drets que la resta de ciutadans.”  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada