dilluns, 19 de desembre del 2016

EL PSC DENUNCIA UNA DAVALLADA DEL 79% DE LES INVERSIONS DE LA GENERALITAT A LES TERRES DE L’EBRE D’ENÇÀ EL 2010



“Volem recordar al Govern de la Generalitat i als grups que li donen suport que les Terres de l’Ebre també són Catalunya.” Així de contundents s’han manifestat els diputats socialistes al Parlament per Tarragona, Carles Castillo i Rosa Maria Ibarra, a l’hora de denunciar “la caiguda en picat de les inversions de la Generalitat a les comarques ebrenques.”

“Parlem d’una realitat realment escandalosa: a l’any 2010, amb Govern catalanista i de progrés, les inversions van arribar als quasi 119 milions d’euros per les Terres de l’Ebre. I què ens trobem ara? Que amb els pressupostos presentats pel vicepresident Junqueras les inversions a l’Ebre es redueixen a uns raquítics 24 milions i mig d’euros. Ras i curt, les inversions de la Generalitat destinades a les quatre comarques ebrenques s’han reduït un 79% d’ençà el 2010. No crec que calgui afegir res més...”

Els diputats socialistes han denunciat que les comarques ebrenques tenen el trist record de tenir la comarca de tot el país on aquesta desinversió objectiva és més acusada. Es tracta de la comarca de la Terra Alta on la desinversió ha assolit un percentatge infame del 95%. “Estem realment davant d’una desinversió injustificable que esdevé un insult per al conjunt de la ciutadania ebrenca, votin el que votin i pensin el que pensin.”

“Demanem als diputats tarragonins i ebrencs dels grups de Junts pel Sí i de la CUP que no avalin amb el seu vot uns pressupostos tan lesius pel territori que representen al Parlament. No demanem res extraordinari sinó quelcom d’estricte sentit comú i de coherència. En efecte, els mateixos grups que volen aprovar aquests pressupostos es passen el dia parlant de patriotisme i d’equilibri territorial.”

Segons ambdós diputats socialistes “no valen excuses emparant-se amb què la situació econòmica de la Generalitat és la que és. El mínim del mínim que es pot demanar és que aquest esforç es distribueixi equitativament per territoris i no tenint sempre les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona com les regions del país que reben de ple aquestes retallades d’inversions que suposen pèrdues d’oportunitats per la gent de casa nostra. Sincerament, sembla que a l’univers mental del Govern les Terres de l’Ebre no formin part de Catalunya.”


Davant d’aquesta realitat “tan lamentable” el grup socialista ha anunciat que presentarà una bateria d’esmenes a aquestes pressupostos per aconseguir incloure les inversions que necessita el territori amb més urgència i que han estat oblidades pels redactors d’aquest projecte de pressupostos.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada