dimecres, 7 de desembre del 2016

EL PSC DENUNCIA LA DESINVERSIÓ OBJECTIVA DE LA GENERALITAT A LES COMARQUES TARRAGONINES



El diputat del PSC per Tarragona Carles Castillo ha denunciat que “els pressupostos de la Generalitat presentats recentment són, proporcionalment, els pitjors de la història pel que fa a inversions a les comarques del Camp de Tarragona.” 

Segons Castillo, “les inversions reals estan molt per sota del nostre pes pel que fa al volum de població i la generació d’activitat econòmica sobre el conjunt català. Una dada ho resumeix a la perfecció: els comptes del Govern representen una davallada objectiva del 78% menys en relació als darrers pressupostos de Govern de progrés del 2010 (amb ERC, recordem-ho, al Govern.)”

El diputat socialista ha recordat que amb aquests pressupostos en ma les comarques gironines, amb menys habitants que la demarcació de Tarragona, reben una inversió superior mentre que les inversions a l’àrea metropolitana de Barcelona són més de deu vegades superiors. “Res a dir, i en cap cas tenim res a objectar a les inversions a altres regions, però els tarragonins no som menys catalans que els gironins i els barcelonins i, per tant, ens mereixem un millor tracte per part del Govern de la Generalitat. No volem ser catalans de segona.”

Pel diputat del PSC “aquesta realitat també té responsables polítics. Els diputats de Junts pel Sí i de la CUP que, per exemple, voten en contra de pressupostos municipals perquè els consideren “insuficients” i ara poden arribar a votar uns pressupostos amb un volum inversor misèrrim per a les nostres comarques.”

Per coherència, conclou Castillo, els representants de Junts pel Sí i la CUP no poden votar un pressupost que destina el 5% de les inversions a Tarragona quan representem el 10% de la població catalana. “Els socialistes estenem la ma a la resta de forces polítiques per evitar aquest despropòsit. Encara som a temps d’evitar-ho en el tràmit parlamentari.”

En la mateixa línia s’ha manifestat la diputada socialista Rosa Maria Ibarra que ha recordat que tots els agents socials i econòmics tarragonins s’han mostrat molt crítics amb aquests comptes per la desinversió objectiva que representen a nivell de comarques tarragonines.

“La veritat és que tret d’algunes obres com el Palau d’esports de Tarragona o la carretera Reus-Cambrils, les comarques tarragonines són absents d’aquests pressupostos. Per exemple, constatem amb perplexitat que les obres compromeses a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona no consten a diferència d’altres obres similars com les de l’Hospital Josep Trueta de Girona que sí que tenen consignacions pressupostàries.”

En aquest sentit la diputada vallenca ha lamentat la falta d’inversions en escoles, instituts, centres d’atenció primària i ambulatoris, la ciutat judicial, escoles bressol, habitatges socials i inversions culturals a les comarques tarragonines. “Res, ni un euro, per a projectes cabdals pel territori com el museu casteller de Valls o el complex del Logis Penedès.”


Davant d’aquests oblits flagrants ambdós diputats ja han anunciat que el grup socialista presentarà més de 250 esmenes territorials als pressupostos. “Volem garantir la continuïtat de projectes clau per a les nostres comarques davant del silenci de la resta de grups. Ningú entendria que cap dels diputats que afirmen estimar Tarragona, com els diputat de l’antiga CDC, ERC i la CUP elegits en aquesta circumscripció per defensar els interessos tarragonins, votin en contra d’aquestes esmenes. Els tornem a emplaçar a aprovar uns pressupostos que, aquests sí, contemplin un volum inversor que com a mínim destini el 10% de les inversions territorials a les comarques tarragonines”, ha emfatitzat Rosa Maria Ibarra.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada