dijous, 27 de març del 2014

LA JSC DE TARRAGONA IMPULSA UNA CAMPANYA EN DEFENSA DE L’ESCOLA OFICIAL D’IDIOMES



La JSC de Tarragona ha iniciat avui una campanya que sota el lema “la ciutat paga l’EOI, la ciutat vol l’EOI” defensa que tots els equipaments de l’escola oficial d’idiomes es destinin al seu ús, què és ser un centre d’aprenentatge de llengües estrangeres al servei dels tarragonins i de les tarragonines.

Segons el primer secretari de la JSC de Tarragona, Eloi Menasanch, “és increïble que la Generalitat s’hagi apropiat de la tercera planta de l’edifici, destinada a acollir la sala d’actes i un espai multimèdia, per convertir-la en seu dels serveis territorials del Departament d’Economia de la Generalitat a Tarragona.”

“Sent això increïble, el que ja resulta kafkià és que els diputats de CiU i d’ERC al Parlament, que es passen el dia donant lliçons de patriotisme, votin en contra de la proposta socialista que demanava retornar aquest espai a la ciutat per tal que l’utilitzin els estudiants de l’EOI. I aquests són els que després parlen de “tarragonisme”?”

La JSC també considera intolerable el creixement exponencial dels preus de les taxes de les matricules. “El curs vinent patirem un nou increment del 40% dels preus. Un 40%!”. Això comportarà un creixement dels 176 euros actuals a 275 euros en primera matricula, de 412 euros en segona matrícula i de 495 euros en tercera matrícula.

“Com és possible que enmig d’una crisi especialment devastadora per al jovent s’apugin els preus d’aquesta manera insensata? No diuen que és molt important l’aprenentatge de llengües estrangeres per poder ser competitius en el món global? Aquesta és la manera d’incentivar aquest aprenentatge? La veritat és que aquest augment desproporcionat dels preus de les taxes obligarà a molts estudiants fills de les classes populars a no poder matricular-se a l’EOI.”


La campanya de la JSC consisteix en la distribució a les xarxes socials de material gràfic i explicatiu de denúncia d’aquesta anomalia, pel que fa a l’Escola Oficial d’Idiomes, que perjudica Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada