dimarts, 18 de març del 2014

EL PSC DENUNCIA QUE EL PP HA REBUTJAT EXIMIR DEL COPAGAMENT FARMACÈUTIC A MÉS DE 500 TARRAGONINS AMB ESPINA BÍFIDA



El diputat socialista Joan Ruiz ha denunciat avui “el rebuig del grup del PP al Congrés a una proposició no de llei del grup socialista de suport a les persones amb espina bífida i les seves famílies.”

La proposició defensava eximir a aquestes persones amb espina bífida del copagament farmacèutic, ortopèdic, dels productes dietètics i del transport sanitari. Així mateix es demanava facilitar l’accés d’aquestes famílies a les prestacions contemplades en la llei de dependència que el PP manté congelades sine die.

“La veritat és que la resta de grups representats a la cambra ens hem quedat estupefactes davant del rebuig del PP a aquesta proposta de mínims. És increïble i insòlit! Cada setmana se superen a sí mateixos... estem davant d’una nova agressió de Rajoy i del PP als sectors més vulnerables de la nostra societat. En aquest sentit, els socialistes formulem al Govern una pregunta claríssima que no admet evasions: si és cert, com alegrement diuen Rajoy i els apologistes del seu Govern, que “España ya ha salido de la crisis” com es pot argumentar i defensar que els diputats del PP votin en contra d’ajudar a les persones amb espina bífida i a les seves famílies?”

Joan Ruiz ha recordat que l’espina bífida és una malformació congènita del tub neural que pot provocar paràlisis parcial o total de les cames i que pot comportar també la pèrdua de control de la bufeta i dels intestins. Així mateix, la medul·la espinal és més susceptible a infeccions com la meningitis. 

Segons les associacions de familiars de persones amb espina bífida un mínim de 500 tarragonins pateixen aquesta patologia a la nostra demarcació. Aquests familiars demanen més ajudes per poder pagar la medicació, el material ortopèdic i la resta de necessitats que requereix l’atenció de les persones amb espina bífida.


“Segons aquestes mateixes associacions la despesa econòmica mitjana derivada de l’atenció a les persones amb espina bífida se situa entorn dels 5.000 euros anuals. Si tenim en compte que el salari mitjà a Espanya se situa, en aquests moments, en els 19.500 euros a l’any podem tenir una idea exacte de l’esforç econòmic que han de fer els familiars d’aquestes persones. Crec que això està clar per a tothom...tret del Govern del PP que ha rebutjat ajudar aquest col·lectiu al mateix temps que fa discursos triomfalistes sobre la sortida de la crisi i aprova una amnistia fiscal per als grans defraudadors”, ha emfatitzat el diputat tarragoní.        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada