divendres, 21 de març del 2014

LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA INVERTIRÀ 622.841 EUROS AL BAIX PENEDÈS EN EL MARC DEL PLA ESPECIAL D’INVERSIONS SOSTENIBLES



El grup socialista de la Diputació de Tarragona ha mantingut una reunió de treball amb regidors i alcaldes socialistes de la comarca del Baix Penedès. La reunió ha servit per analitzar conjuntament la situació política actual i posar damunt la taula les inversions en equipaments i infraestructures que requereix la comarca amb més urgència. Així mateix, el grup socialista ha informat sobre el nou pla especial d’inversions sostenibles que ha endegat la Diputació de Tarragona.

En aquest sentit, el portaveu socialista Josep Masdeu ha donar a conèixer que “aquest pla especial, que s’aprovarà en el següent ple de la Diputació, permetrà una inversió de 622.841 euros al Baix Penedès. Es tracta d’un pla d’emergència adreçats als municipis amb menys de 20.000 habitants, que aquí al Baix Penedès són tots tret de Calafell i el Vendrell.”

Pel que fa a la resta de municipis destaquen les inversions adreçades a Cunit (180.607 euros), l’Arboç (89.858 euros), la Bisbal del Penedès (55.393 euros), Santa Oliva (52.757 euros), Banyeres del Penedès (48.974 euros) i Sant Jaume dels Domenys (42.059 euros).

“La Diputació fa un pas endavant i en l’actual context de dificultats econòmiques decideix impulsar aquest pla especial adreçat als municipis a fi i efecte de generar activitat econòmica.” En el conjunt de la demarcació la inversió total serà de sis milions d’euros.

D’altra banda, durant la reunió es va posar de manifest la greu situació que viu el Baix Penedès, una de les comarques amb la taxa d’atur més alta del país. “Amb el Govern de CiU i el suport d’ERC les inversions directes al Baix Penedès han davallat un 25% en relació al darrer pressupost del Govern catalanista i d’esquerres. A més, les retallades dels Governs de CiU i PP, sumades a la crisi econòmica, han enlairat l’atur a la comarca per sobre dels 12.000 aturats. Unes 1.100 famílies del Baix Penedès tenen a tots els seus membres a l’atur i no reben cap mena de prestació o subsidi que els permeti viure amb dignitat, el que ens dóna una idea de la gravetat de l’impacte de la crisi.”


Davant d’aquesta tessitura, el grup socialista de la Diputació s’ha compromès a demanar als diputats socialistes al Parlament de Catalunya que impulsin una iniciativa parlamentària a fi i efecte de crear un pla de xoc específic per la comarca que tingui com a objectiu dinamitzar l’activitat econòmica i crear ocupació. Aquest pla també ha de contemplar cursos d’ocupació adaptats a la realitat de la demanda i ser adreçats especialment als aturats de llarga durada, als joves i a les persones majors de 55 anys. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada