dimarts, 30 de juliol del 2013

RESOLUCIÓ DEL CONSELL DE FEDERACIÓ DEL PSC DEL CAMP DE TARRAGONA



Camí dels tres anys de Govern de CiU a la Generalitat l’executiu d’Artur Mas s’ha destacat per ignorar les comarques tarragonines. De fet, la inacció i la passivitat s’han convertit en els trets distintius del Govern de CiU també a casa nostra.

El mateix president Mas es limita a venir a Tarragona a tallar cintes inaugurals però passa de puntetes sobre tots els projectes estratègics que afecten plenament el desenvolupament del Camp de Tarragona. Es tracta d’un Govern que no governa. No coneixem ni el seu posicionament, ni quines decisions pensa emprendre.

Això és plenament evident en relació amb els tres projectes que ens afecten més directament:

1 – La línia de molt alta tensió entre Escatrón i La Secuita

2 – El projecte de BCN World

3 – El traçat ferroviari 

Aquesta inacció i inoperància, sumada a la crisi econòmica i als incompliments del Govern del PP al conjunt de l’Estat, han provocat que l’augment de l’atur i dels índexs de pobresa a les nostres comarques arribi a uns extrems sense precedents en democràcia.

Així, la desocupació a les comarques tarragonines se situa al llindar dels 70.000 aturats registrats mentre que la pobresa en el darrer any ha augmentat un 35% a la província de Tarragona (s’ha passat de 10.000 famílies amb tots els seus membres a l’atur i sense cobrar cap prestació el juliol de l’any passat a 13.500 famílies en aquesta situació a 1 de juliol d’enguany).

A aquests dades intolerables cal sumar-hi les retallades en un sistema de protecció social que no atén els ciutadans de les comarques tarragonines com es mereixen, l’acumulació del deute de la Generalitat amb els ajuntaments tarragonins i les reduccions de drets, serveis i prestacions socials bàsiques com l’educació i la sanitat públiques, les ajudes en concepte de dependència, beques adreçades als estudiants, etc.

En darrer terme, les inversions de la Generalitat al Camp de Tarragona s’han reduït al seu mínim històric en democràcia. En aquests moments, la inversió per habitant del Govern de CiU a Tarragona és de 76 euros per tarragoní quan la mitjana catalana és de 214 euros per habitant. CiU afegeix el menyspreu a Tarragona a la seva coneguda recepta de retallades en l’Estat del benestar per fer front a les exigències de reducció del dèficit.

Davant d’aquest context, extraordinàriament dramàtic i alarmant, el Consell de Federació del PSC del Camp de Tarragona proposa:

1 – L’elaboració d’un pacte per a l’ocupació i d’un pla de xoc contra la pobresa al Camp de Tarragona. Les prioritats número 1 han de ser la generació de llocs de treball, la creació d’ocupació, la reducció de la taxa de pobresa i l’eradicació de la pobresa infantil. Podem aconseguir-ho si aprofitem els potencials dels sectors productius que ens són propis (com la logística, l’agroalimentació, l’energia i l’economia verda). Els Governs i els diputats de CiU i PP no poden continuar de braços creuats.

2 – Manifestar l’oposició del PSC a la línia de molt alta tensió entre Escatrón i la Secuita. Aquesta línia comportaria una despesa de més de 100 milions d’euros que en la nostra opinió s’han de destinar a lluitar contra l’atur i contra la pobresa. Les comarques tarragonines ja estan recorregudes per set línies de molt alta tensió que generen amb escreix el consum energètic de la nostra població. No hi ha raons objectives que justifiquin la instal·lació d’una nova línia de 400.000 volts quan ha baixat la demanda elèctrica i el Govern del PP ha tallat qualsevol possibilitat de nous centres de generació d’electricitat renovable que justificava la instal·lació de noves xarxes. Reclamem en canvi l’acompliment del conveni marc de col·laboració entre el Ministeri d’Indústria i la Generalitat per a la realització de plans de millora de la qualitat del servei elèctric, plans de control de tensió i de neteja de marges a Catalunya publicat el 23 de febrer de 2011, i que té un grau de compliment molt deficient i que a la província de Tarragona suposaven més de vuit milions d’euros.     

3 – En relació amb el traçat ferroviari, no pot ser que quan s’està qüestionant el trànsit de passatgers per la costa en els recorreguts de mitjana distància la Generalitat no defensi els interessos del territori amb fermesa. Així com el traçat definitiu del Corredor del Mediterrani.

4 – Exigir a la Generalitat que doni tota la informació que els ciutadans mereixen en relació amb el projecte de BCN World. No pot ser que el mateix conseller de Territori reconegui el seu desconeixement del projecte. Es tracta d’una inversió que contempla la creació de nous llocs de treball però que, com reconeix el mateix conseller, té espais d’ombra. La ciutadania de les comarques tarragonines es mereix tota la informació per decidir amb coneixement de causa. Per això reiterem la nostra exigència de respecte a la normativa urbanística i fiscal.   


5 – Demanem que el Govern convoqui tots els agents econòmics i socials i als experts de la Universitat relacionats amb el turisme per elaborar una proposta de futur per a la Costa Daurada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada