dilluns, 15 de juliol del 2013

JOSEP MAYORAL: “EL DEUTE DE LA GENERALITAT AMB ELS AJUNTAMENTS ASCENDEIX A 1.300 MILIONS D’EUROS, DELS QUALS 62 MILIONS D’EUROS AMB L’AJUNTAMENT DE REUS”



El secretari de política municipal del PSC, Josep Mayoral, ha denunciat aquesta tarda a Reus que “el deute de la Generalitat amb els ajuntaments catalans ascendeix a més de 1.300 milions d’euros, dels quals 62 milions d’euros amb l’Ajuntament de Reus.”

Josep Mayoral ha posat com a exemple aquest augment del deute del Govern de CiU amb els consistoris del país, juntament amb l’augment de l’atur i de la pobresa al conjunt de Catalunya i també a les comarques tarragonines, com a exemple del fracàs de les polítiques de CiU i PP ara que ens trobem al meridià del mandat municipal.

El secretari de política municipal del PSC ha explicat quines són les prioritats dels socialistes en aquests moments difícils marcats per la crisi. “Primer, la lluita per crear ocupació i reduir aquestes catastròfiques xifres d’aturats que aquí al Camp de Tarragona s’eleva per sobre de les 120.000 persones. En segon lloc, estar al costat de la gent que pitjor ho està passant com a conseqüència de la crisi. Estem lluitant per preservar les beques de menjador i els serveis socials municipals més bàsics. Tingueu present que en tan sols un any el nombre de famílies de les comarques tarragonines amb tots els seus membres a l’atur i que no cobren cap prestació o subsidi s’ha incrementat en 3.500 famílies (de 10.000 famílies el juliol de l’any passat a 13.500 ara).”  

La tercera prioritat del PSC és la defensa dels drets socials des dels Ajuntaments, com a administració més propera al ciutadà. Finalment, els socialistes exigeixen a la Generalitat que estableixi un calendari de pagament del deute que manté amb els ajuntaments del país i es fa una crida explícita a defensar l’autonomia i les competències municipals davant del perill que suposa la reforma local impulsada pel Govern del PP i la llei de Governs locals de la Generalitat.

Per la seva banda, el secretari de política municipal de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, Josep Masdeu, ha denunciat que CiU i PP “intenten fer aparèixer als ajuntaments com a una administració responsable del dèficit quan els consistoris gestionen el 15% dels recursos públics i tan sols representen el 4% del deute del conjunt de les administracions. Els socialistes reivindiquem la bona feina feta pels ajuntaments en aquests 33 anys de democràcia municipal i ens oposem a les retallades en recursos i competències que, amb l’excusa de la crisi, intenta dur a terme la dreta.”


Mayoral ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb regidors i portaveus socialistes de Reus i del Baix Camp en una trobada organitzada per la secretaria de política municipal de la Federació del PSC del Camp de Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada