divendres, 5 de juliol del 2013

EL GRUP SOCIALISTA DE LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA DENUNCIA LA DESINVERSIÓ DE LA GENERALITAT I DEL GOVERN DE L’ESTAT A LA CONCA DE BARBERÀ



El grup socialista de la Diputació de Tarragona ha mantingut una reunió de treball amb regidors i alcaldes socialistes de la Conca de Barberà. La reunió ha servit per analitzar conjuntament la situació política actual i posar damunt la taula les inversions en equipaments i infraestructures que requereix la comarca amb més urgència.

En aquest sentit, el portaveu socialista, Josep Masdeu, ha denunciat “la desinversió tant del Govern de l’Estat com de la Generalitat a la Conca de Barberà.”

“En el cas del Govern del PP hem de lamentar l’aturada en sec de les inversions a la A-27 en el tram comprès entre la variant de Valls i Montblanc i la fi de les inversions de 1% cultural a càrrec del ministeri de Foment. Només durant els darrers quatre anys de Govern socialista aquestes inversions havien beneficiat directament les muralles i l’església de Sant Francesc i el castell de Barberà de la Conca. Doncs ara, amb el PP, això s’ha acabat.”

Josep Masdeu ha subratllat que en el cas del Govern de CiU “el balanç encara és més devastador.” Així, des de que Artur Mas és president de la Generalitat les inversions a la comarca en el marc dels pressupostos de la Generalitat han davallat en un 95%. “En els darrers pressupostos del Govern Mas la inversió per habitant a Catalunya és de 214 euros per habitant mentre que a la Conca de Barberà és de 21 euros per habitant, la inversió per càpita més baixa de Catalunya!”

El grup socialista al Parlament ha contraposat aquesta realitat amb l’obra realitzada pels Governs de progrés que van suposar una millora de la xarxa de comunicacions de la comarca, la rehabilitació dels nuclis històrics de Montblanc i l’Espluga de Francolí, l’ampliació d’escoles i instituts i l’extensió de la xarxa de consultoris locals (Solivella i Vallfogona de Riucorb).


De la reunió n’ha sortit el compromís del grup socialista de la Diputació de defensar els interessos de la comarca en els òrgans de decisió de l’ens supracomarcal. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada