dilluns, 18 de febrer del 2013

XAVIER SABATÉ PREGUNTA AL GOVERN SOBRE EL VESSAMENT DE PRODUCTES PETROLIERS QUE ES VA PRODUIR A LES INSTAL.LACIONS DE REPSOL L’OCTUBRE DE L’ANY PASSAT




El diputat socialista al Parlament per Tarragona, Xavier Sabaté, ha presentat un total de 33 preguntes al Govern de la Generalitat en relació al vessament de productes petroliers que es va descobrir a finals de l’any passat a les instal·lacions de l’empresa Repsol, al complex de La Pobla de Mafumet-Tarragona. 

“Volem conèixer què és exactament el que va passar, quines són les causes que van provocar aquest vessament, per què no es va informar des del primer moment a la població, com van actuar els agents implicats (tant l’empresa com les institucions encarregades de vetllar per la seguretat dels ciutadans), i quines sancions imposarà el Govern a l’empresa atenent a la gravetat del vessament.”

Així, les preguntes formulades pel diputat socialista se centren en conèixer quins productes es van vessar, quantes tones de productes petroliers es van filtrar, quines causes van provocar el vessament, quan ho va comunicar l’empresa i quan en va tenir coneixement la Generalitat.

“Cal tenir en compte que la quantitat de material contaminant que es va vessar oscil·la entre les 4.000 tones reconegudes per portaveus de la mateixa Repsol fins a les més de 6.000 tones que assenyalen altres fonts i informacions aparegudes en mitjans de comunicació. Com es que encara no coneixem què és el que va passar realment? Hi van haver afectacions al medi natural, al aqüífers, o al mateix riu Francolí? Quina va ser l’actuació de la delegació de la Generalitat al Camp de Tarragona, dels diferents serveis territorials dels departaments del Govern i de la mateixa ACA?”

En aquest sentit, Xavier Sabaté també ha preguntat sobre quins expedients ha iniciat el Govern en relació a aquest vessament, quin és l’estat dels mateixos, quins són els resultats de les analítiques efectuades al subsòl de la zona afectada i a l’aigua del riu Francolí, i quines obres de reparació s’han dut a terme per assegurar que episodis com aquest no es tornin a produir.

Finalment, el diputat socialista vol saber quines sancions contempla el Govern atenent la gravetat del vessament de productes pretoliers a les instal·lacions de Repsol de  l’octubre de l’any passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada