dimecres, 13 de febrer del 2013

JOAN RUIZ: “DES DE LA IMPLANTACIÓ DE LA REFORMA LABORAL IMPULSADA PEL GOVERN DEL PP I RECOLZADA PER CIU QUASI 4.000 TARRAGONINS S’HAN QUEDAT A L’ATUR”




El diputat del PSC per Tarragona al Congrés, Joan Ruiz, ha fet públic avui que “des de la implantació de la reforma laboral, ara fa tot just un any, quasi 4.000 (en concret, 3.823) tarragonins s’han quedat a l’atur. La veritat és que aquesta reforma del PP, recolzada per CiU, s’està convertint en una autèntica màquina de crear aturats. En aquest primer any de vigència s’ha accentuat la destrucció d’ocupació, uns 30.000 treballadors tarragonins s’han quedat sense la cobertura d’un conveni, els salaris han baixat de mitjana un 5,5%, i els ERE s’han disparat un 70%. Un balanç negatiu i devastador difícilment superable!” 

Segons ha subratllat el diputat socialista, amb aquesta reforma s’ha registrat la taxa d’atur més alta de la història d’Espanya, quasi sis milions d’aturats en el conjunt del país. A més, els ciutadans que encara disposen d’un lloc de treball tenen por de perdre’l ja que la reforma del Govern de Rajoy ha instaurat l’acomiadament gratuït o molt barat.  

“Tenint en compte aquesta realitat i aquest balanç tan nefast el que resulta inverosímil és que el PP s’entesti a donar continuïtat a aquesta reforma costi el que costi. Jo mateix vaig poder escoltar a Mariano Rajoy dir ara fa uns dies al Congrés que “la reforma laboral está funcionando muy bien”. Què és el que “está funcionando muy bien”? Ha sortit el senyor Rajoy de la seva torre de marfil i s’ha donat una volta pels carrers de les nostres ciutats i pobles per parlar amb la gent? De veritat creu que tot “está funcionando muy bien”? Una mica de rigor i de respecta als ciutadans que estan patint de ple els efectes de la crisi econòmica senyor de la dreta...”

En aquest sentit, Joan Ruiz ha recordat que mentre el Govern del PP creu que la reforma laboral “está funcionando muy bien” a la província de Tarragona ja hi ha més de 10.000 famílies que tenen a tots els seus membres a l’atur i que no estan cobrant cap prestació ni tenen cap ingrés econòmic mensual. Una xifra que, per desgràcia, continua a l’alça.

Finalment, el diputat tarragoní ha afirmat el compromís inequívoc del Partit Socialista de derogar aquesta reforma laboral tan injusta un cop els socialistes tornin al Govern. “Derogar la reforma laboral serà el primer que farem perquè vulnera els drets més elementals dels treballadors reconeguts a la mateixa Constitució”, ha conclòs Joan Ruiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada