dilluns, 25 de febrer del 2013

MARIA JESÚS SEQUERA: “LA BRETXA SALARIAL ENTRE HOMES I DONES A LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA CONTINUA AUGMENTANT”




La senadora socialista per Tarragona, Maria Jesús Sequera, ha denunciat avui que “a la província de Tarragona, com al conjunt del país, les polítiques austericides de CiU i PP estan provocant que la bretxa salarial entre el que cobren els homes i el que cobren les dones hagi augmentat.”

“Així, en aquests moments, de mitjana, una dona tarragonina hauria de treballar quasi tres mesos més que un home per percebre les mateixes retribucions salarials al cap de l’any.”

Maria Jesús Sequera ha afirmat que aquesta tendència es una conseqüència nefasta més de la reforma laboral del PP, “aquesta que diu el senyor Rajoy que funciona molt bé. Doncs bé, aquesta reforma laboral ha fet créixer aquesta bretxa salarial entre homes i dones en més d’un 20% en tan sols uns pocs mesos.”

En aquest sentit, la senadora socialista ha alertat de l’augment de l’atur, i especialment de l’atur femení que assoleix xifres sense precedents al conjunt del país i també a la província de Tarragona. “En aquests moments a les comarques tarragonines tenim 4.431 dones aturades més en relació a l’atur masculí. El drama de l’atur colpeix a tothom però en especial a les dones que han de patir una desigualtat creixent per culpa de les polítiques de la dreta.”

 “La situació de moltes dones comença a ser desesperada. Cal tenir present que més del 95% de les persones que estan tenint cura dels dependents són dones, que també han de cuidar als nens, als malalts i a les persones grans dels nuclis familiars” el que repercuteix, com és lògic, en les seves opcions reals d’accedir i mantenir un lloc de treball amb aquests condicionants.

“La combinació de l’augment de l’atur, la retallada de serveis i prestacions públiques per part de CiU i PP i la desigualtat salarial creixent són un autèntic torpede contra els drets de les dones assolits després de dècades de lluita”, ha afirmat la senadora socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada