dilluns, 18 de juny del 2012

XAVIER SABATÉ: “VOLEM QUE S’INVESTIGUI CAIXA TARRAGONA”




El diputat socialista al Parlament, Xavier Sabaté, ha anunciat aquest dilluns que el grup socialista demanarà la compareixença al Parlament dels directius de Caixa Tarragona i de les caixes que han actuat a les comarques tarragonines i que han estat intervingudes per tal que donin compte de la seva actuació al capdavant d’aquestes entitats.

“Els ciutadans es mereixen una explicació perquè pot donar la sensació de què l’administració pública vol salvar als bancs però no a les persones i això és inadmissible. Els bancs són necessaris però els interessos i necessitats de les persones són imprescindibles. Per això els socialistes demanem explicacions i exigim la màxima transparència, per evitar qualsevol vestigi d’impunitat. Volem un canvi per evitar que es torni a produir cap altre bombolla financera i que es tornin a registrar retribucions escandaloses.”

Xavier Sabaté ha explicat que la situació creada per aquesta fallida del sistema bancari exigeix una nova concepció del que és públic i del que és privat. “Fins a quin punt un banc és privat? Tenen alguna cosa a dir les persones que han dipositat els seus estalvis o han signat una hipoteca? Nosaltres creiem que aquells que provoquen desastres han de donar compte de les seves accions.”

En aquest sentit, el diputat tarragoní ha recordat que a molts països, per exemple als Estats Units, és normal que en situacions com l’actual els gestors d’entitats privades compareguin als Parlaments i cambres representatives.

“Perquè alguns directius han rebut aquestes retribucions salarials tan desmesurades? Perquè s’han acordat aquests plans de pensions fabulosos? Ho volem saber. No volem fer la feina dels jutges o muntar un circ però sí volem evitar que el desastre actual es torni a produir. Volem que torni a fluir el crèdit i per això ha de produir-se un canvi en el modus operandi de les entitats financeres amb noves i més eficaces mesures de control.”

“Precisament per tot això volem saber les retribucions dels directius, els contractes d’indemnització, blindatges, etc, les auditories anuals (qui les redactava, qui les feia...), els balanços dels darrers anys, els informes sobre els crèdits hipotecaris dels seus directius, etc.”  

Finalment, Xavier Sabaté ha assenyalat que la comissió d’investigació del Parlament es constituirà abans del mes d’agost, per tant, el calendari i les compareixences s’haurien de determinar durant aquest proper mes de juliol. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada