dilluns, 11 de juny del 2012

JOSEP MARIA SABATÉ: “LA XARXA PRIVADA DE TARRAGONA ÉS INSUFICIENT PER ABSORBIR UNA REDUCCIÓ DRÀSTICA DE LA SANITAT PÚBLICA”



El diputat socialista i portaveu de salut del PSC al Parlament, Josep Maria Sabaté, ha denunciat aquest dilluns a Tarragona que “el que està fent el Govern de la Generalitat no és privatitzar la sanitat pública, el que està fent és fer-la més petita perquè les grans asseguradores privades tinguin un espai de negoci.”



“Al final, la gent no vol perdre el temps i els que poden recorren a la oferta privada. Aquí a la demarcació de Tarragona tenim recursos privats per absorbir el que deixa de fer el sistema públic? Jo diria que no. A Tarragona la xarxa privada és insuficient per fer front a la reducció dràstica de l’activitat a la sanitat pública.”


Josep Maria Sabaté ha alertat que les retallades del Govern de CiU estan provocant una pèrdua de la qualitat del sistema públic de salut. Així, segons ha explicat, l’anterior Govern de progrés estava consolidant l’hospital Joan XXIII de Tarragona com a l’hospital de referència a la demarcació pel que fa a l’activitat quirúrgica, cirurgia cardíaca i oncomatologia mentre que l’hospital de Sant Joan de Reus impulsava els serveis de medicina oncològica i radioteràpia.


“Què és el que ha fet CiU a casa nostra? Ha paralitzat totes les obres i ara ens parlen que hem de compartir serveis amb Sant Pau i Santa Tecla. Els socialistes creiem que el cal fer és racionalitzar els recursos i acabar totes les obres que ja estaven previstes i licitades. Cal que ens diguin que és el que podem gastar.”


Així mateix, Josep Maria Sabaté ha qualificat com “una presa de pèl” la recent roda de premsa del Govern en la que s’anunciava un descens del 7% d’assistència al servei d’urgències de l’hospital Joan XXIII. “De quin canvi de model ens parlen? Perquè es redueix el nombre de persones que van a urgències? Perquè recorren a la sanitat privada? Vendre això com un gran èxit a les portes de la campanya d’estiu és una burla a la ciutadania. El que haurien de fer, com a mínim, és retirar l’euro per recepta que entrarà en curs durant les propers setmanes.”


Finalment, Josep Maria Sabaté ha explicat el contingut de la petició al ple per tal que es pugui debatre el recurs d’inconstitucionalitat al reial decret del Govern central de mesures urgents en l’àmbit del sistema nacional de salut.


Segons el diputat socialista, “aquest reial decret és una mesura falsa de caràcter urgent que comporta un canvi de model en el que la sanitat deixa de ser pública i gratuïta per a tothom. El que els socialistes proposem és un compromís ferm del Govern que asseguri la sostenibilitat del sistema destinant un 5,5% de la riquesa del país, mesurat pel PIB, a la salut pública.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada