dimecres, 20 de juny del 2012

...I RAJOY SE'N VA ANAR AL FUTBOL




El dissabte 10 de juliol el nostre país va viure un dels dies més importants de la seva història recent, una d’aquelles jornades en les que està en joc el futur dels nostres fills i dels nostres néts. Aquell dia la Unió Europa va anunciar un rescat de 100.000 milions d’euros per a salvar al sistema bancari espanyol. Les conseqüències d’un rescat d’aquesta magnitud estan a la vista de tots (la primera, que implicarà un augment de, com a mínim, un 10% del deute públic del país, amb tot el que això comporta). El que a ningú amb sentit comú se li acudiria fer és negar aquesta realitat i vendre aquest rescat com “un gran éxito.”

Davant d’aquesta tessitura, repeteixo, històrica, què és el que fa Mariano Rajoy? Convoca una sessió d’urgència de les Corts per donar compte del que està passant? Compareix en roda de premsa o a la televisió per explicar als espanyols la delicada situació que estem vivint?. No. Res de tot això. El que fa el president del Govern és cedir aquest acte de responsabilitat bàsic al seu ministre d’economia (per cert, exresponsable a Espanya de Lehman Brothers, un dels bancs d’inversió financers responsables del desastre que estem patint) i preparar les maletes per anar a Polònia a gaudir del futbol. I és que l’endemà juga “la roja” i, ja se sap, que el que mobilitza en aquest país el futbol no hi ha res que ho iguali.

Convido a totes les persones que llegeixin aquest article a que vagin a Internet, a qualsevol canal digital, i vegin el seguiment que una càmera de televisió va fer de Mariano Rajoy mentre veia el partit Itàlia-Espanya. Mentre la crisi espanyola està en boca de tots a nivell mundial, ni un rastre de preocupació o de rigidesa creua al rostre. Més aviat el contrari. L’únic “rictus” de malestar que es podia identificar en la cara de Rajoy era quan els davanters italians s’acostaven a la porteria espanyola. Quan Fàbregas marca el gol d’Espanya Rajoy respira enormement alleugerit. Fins i tot s’abraça a la persona que està situada a la seva esquerra. Immune als problemes que sacsegen el país, és innegable que Mariano Rajoy va poder passar una bona estona...   

Aquest és el president, recordem-ho, que es va comprometre abans de les eleccions a no enganyar als espanyols i ha dir clarament “al pan, pan y al vino, vino.”

Sorpresos els propagandistes del PP per aquesta excepcional mostra de frivolitat (un mitjà de comunicació internacional ho va qualificar com a “mezcla de brabuconeria y de negación) no han trigat ni mig minut a afirmar que tot plegat respon a la voluntat de transmetre un missatge de “tranquil·litat” per “donar confiança als mercats.”

Deu ser la mateixa “tranquil·litat” que volen transmetre els dirigents del PP a Tarragona quan, després de l’espectacle increïble que ens van oferir fent d’oposició al seu propi Govern en el tema del tercer fil, dediquen tots els seus esforços a demanar que els partits de futbol de l’Eurocopa puguin veure’s per la pantalla gegant de la Tabacalera. Com si no hi haguessin problemes més seriosos.

No serveix de res sentir vergonya aliena...

Article d'opinió de Maria Jesús Sequera publicat al Més Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada