divendres, 25 de juny del 2010

ANTON FERRÉ: “EL CONSUM DE PAQUETS DE TABAC S’HA REDUÏT EN UN 36% A TARRAGONA EN AQUESTS DARRERS QUATRE ANYS”


“L’aplicació de la llei contra el tabac, ara fa cinc anys, ha reduït de manera significativa el seu consum a Tarragona. Així, del 2006 fins aquí la venda de paquets de cigarretes s’ha reduït en un 36% a la província de Tarragona. Aquell any (segons dades del comissionat per al mercat de tabacs) es van vendre a les nostres comarques més de 93 milions de paquets de tabac mentre que en els primers quatre mesos d’enguany només s’han venut 20 milions.” Així ho ha fet públic avui el diputat socialista per Tarragona, Anton Ferré, qui ha destacat que les dades objectives demostren l’eficàcia d’una llei que aquests darrers dies s’ha reformat al Congrés.

Segons Ferré, “aquesta llei ha tingut un impacte real molt positiu pel conjunt de la població, amb una reducció molt important del tabaquisme al nostre país i també a les comarques tarragonines. Per exemple, l’exposició involuntària al tabac en el món del treball s’ha reduït en un 80% a les oficines i dependències de l’Administració pública.”

“Ara, hem fet un nou pas endavant reformant la llei al Congrés per protegir encara més als treballadors del sector de la hostaleria, un sector molt important a Tarragona, que actualment continuen exposats al fum del tabac en els locals d’oci inferiors als 100 m2.”

Segons estimacions del Ministeri de Sanitat les millores introduïdes amb aquesta reforma de la llei contra el tabac permetran reduir els costos sanitaris vinculats al tabaquisme en gairebé 8.000 milions d’euros l’any.

“No estem parlant d’un tema menor. De fet, es calcula que des del 2005 fins ara més d’un milió de ciutadans han deixat de fumar a Espanya, el que ha comportat, per exemple, que els infarts s’hagin reduït en un 11% entre els homes i en un 9% entre les dones cada any, i que també hagin disminuït les malalties respiratòries i oculars entre la població”, ha subratllat el diputat tarragoní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada