divendres, 11 de juny del 2010

54.036 TARRAGONINS ESTAN COBRANT UNA PRESTACIÓ PER DESOCUPACIÓ


El diputat socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, ha explicat avui que “més de 54.000 ciutadans estan cobrant una prestació per desocupació a la província de Tarragona (28.245 una prestació contributiva, 24.804 un subsidi i 987 la renta activa d’inserció), segons les darreres dades oficials del Ministeri de Treball.”

Joan Ruiz ha posat de relleu que “en aquests moments la cobertura del sistema de protecció per desocupació s’acosta al 80% del total d’aturats, el que suposa un increment del 8% en relació a l’any passat. Així mateix, el termini mitjà de reconeixement de la prestació s’ha reduït a Tarragona a només quatre dies, tres menys que el mes d’abril de 2009.”

D’altra banda, a la província de Tarragona la quantia mitjana d’aquesta prestació per desocupació s’eleva fins als 865 euros mensuals, una quantitat una mica més elevada que la mitjana catalana.

El diputat tarragoní també ha aportat les dades territorials dels beneficiaris de la prestació d’atur d’origen estranger. Així, 14.862 ciutadans estrangers residents a les comarques tarragonines estan percebent aquesta prestació, d’aquests 4.046 són originaris dels Estats de la Unió Europea i 10.816 de països de fora de la Unió.

En relació a aquestes dades Joan Ruiz ha destacat que “ara mateix tenim la major cobertura de protecció als aturats en relació a qualsevol altre moment de la nostra història, també aquí a Tarragona. Els socialistes tenim la convicció i el compromís d’augmentar la protecció social d’aquells que, com els aturats, són més vulnerables als efectes de la crisi econòmica. Per això el Govern ha impulsat l’ajuda extraordinària de 426 euros mensuals a aquelles persones que ja hagin esgotat la seva prestació d’atur i continuarà vetllant perquè es mantinguin aquestes prestacions que afecten moltes famílies que han vist com els seus ingressos s’han vist reduïts com a conseqüència de la crisi.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada