divendres, 25 de juny del 2010

MÉS DE 5.400 ALUMNES TARRAGONINS JA ESTUDIEN AMB LLIBRES DIGITALS A LES AULES


“En aquests moments més de 5.400 alumnes d’una vintena d’instituts del Camp de Tarragona ja estudien amb llibres digitals a les aules. Es tracta d’alumnes de primer i segon d’ESO de centres d’ensenyament del Tarragonès, Baix i Alt Camp, Conca de Barberà i Baix Penedès.” Així, ho ha donat a conèixer avui a diputada del PSC al Parlament per Tarragona, Núria Segú, qui també ha explicat el desenvolupament d’aquest programa que pretén substituir el llibre de text tradicional per ordinadors portàtils i llibres en format digital.

Segons Núria Segú “l’objectiu de cara al curs vinent és aconseguir que 80.000 alumnes de secundària de 500 centres d’ensenyament del conjunt del país deixin el llibre de paper i estudiïn amb el seu propi ordinador portàtil i amb llibres digitals. Per fer-ho possible les aules han de disposar de connexió a Internet amb banda ampla, pissarra electrònica, canó projector i xarxa wi-fi.”

Aquest ordinador portàtil és de dimensions reduïdes (pesa 1,5 quilograms i mesura 27 centímetres). La meitat del preu d’adquisició de l’ordinador (uns 150 euros) va a càrrec de la Generalitat. Així mateix, hi haurà una línia específica de beques per subvencionar la compra de material digital adreçada les famílies que disposen de menys recursos econòmics, igual com passa ara amb els llibres de text. El Departament d’Educació calcula que el preu del material d’un curs necessari per poder treballar amb aquesta nova metodologia digital és d’uns 30 euros per alumne.

En relació a la implantació d’aquestes aules digitals la diputada socialista ha afirmat que “la lluita contra la crisi passa també, en bona mesura, per les aules de les escoles i instituts que han de formar als professionals del futur. En aquest sentit, és bàsic incorporar al sistema educatiu les transformacions que ens arriben de la revolució tecnològica que estem vivint, de manera que treballin ja des de petits amb els formats que els seran essencials després per desenvolupar-se tant a nivell professional com a la seva vida quotidiana. Per tot això, el Govern continuarà treballant per anar implantant progressivament aquest nou sistema d’ordinadors portàtils i llibres digitals.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada