divendres, 25 de juny del 2010

QUASI 20.000 ESTUDIANTS TARRAGONINS ES PODRAN BENEFICIAR EL CURS VINENT D’UNA BECA O AJUDA PER PODER CURSAR ELS SEUS ESTUDIS


Segons ha apuntat avui el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, “el curs vinent quasi 20.000 estudiants de la província es podrien beneficiar d’alguna de les beques i ajudes que ofereix el Ministeri d’Educació, segons estimacions del mateix Ministeri.”

“Crec que és de justícia remarcar que, tot i la reducció de la despesa derivada de la crisi econòmica, la quantia de les beques i ajudes que ofereix el Ministeri d’Educació s’incrementarà en un 3,5% durant curs 2010/11. En concret, la inversió adreçada a aquesta finalitat s’eleva fins als 1.203 milions d’euros per a tots els cursos de l’educació postobligatòria.”

Entre les principals novetats de cara al curs vinent destaca l’augment pressupostari adreçat al que s’anomena com a “beca salari”, una modalitat de beca que té com a objectiu compensar l’absència d’ingressos per dedicació a estudis universitaris. De cara al curs vinent el Ministeri destinarà 82 milions d’euros a aquestes beques salari. Aquesta beca suposa uns ingressos de 2.800 euros l’any per tal que els estudiants amb menys recursos econòmics puguin continuar cursant els seus estudis universitaris.

Així mateix, el Ministeri incrementarà els paràmetres a partir dels quals es puguin sol·licitar aquestes beques i ajudes per tal de fer possible que les famílies amb rendes més baixes puguin accedir-hi. En un altre ordre de coses, es farà també un esforç per augmentar les beques amb partides concretes per lluitar contra l’absentisme i l’abandonament escolar.

En relació a aquestes dades, Joan Ruiz ha afirmat que “l’esforç que està fent el Govern per reduir la despesa en cap cas afectarà aspectes fonamentals de l’Estat del Benestar com ara les beques. En aquest sentit, el Govern continuarà vetllant per garantir una educació pública de qualitat fomentant, al mateix temps, la igualtat d’oportunitats i la cohesió social.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada