dimarts, 20 de març del 2018

EL PSC DEMANA LA COMPAREIXENÇA DEL PRESIDENT DEL C.S.N. PER INFORMAR SOBRE L’ATURADA DE LA PLANTA DE LA CENTRAL DE VANDELLÓS II




Joan Ruiz, diputat del PSC per Tarragona, ha explicat avui que el grup socialista ha demanat la compareixença urgent del president del Consell de Seguretat Nuclear a la comissió d’energia del Congrés a fi i efecte que informi sobre l’aturada que es va produir a la planta de la central nuclear de Vandellós II després d’haver-se observat un augment del cabal d’aigua recollida de l’embornal de l’edifici de contenció degut al trencament d’una vàlvula interna.

El diputat socialista ha justificat aquesta petició de compareixença “per la política que sempre hem defensat i aplicat els socialistes, també quan hem tingut la responsabilitat de governar, de màxima transparència i defensa dels millors estàndards de seguretat a les centrals nuclears que hi ha a la demarcació de Tarragona. Sempre hem defensat el mateix, ja sigui des del Govern o quan estem a l’oposició.”

En aquest sentit el diputat del PSC ha recordat que durant els anys de Govern socialista “es van augmentar les inspeccions per controlar que les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs invertien tot el allò que era necessari per garantir que les centrals operessin amb la màxima seguretat.”

Com a conseqüència d’aquest esforç el nombre d’irregularitats i fallades va disminuir de manera significativa en relació amb el període precedent.

“Els ciutadans d’aquestes comarques hem d’estar tranquils i les centrals nuclears només han de poder operar en la mesura en què es garanteixi la màxima seguretat”, ha reblat Joan Ruiz.

Finalment, el diputat del PSC per Tarragona ha estat taxatiu a l’hora d’afirmar que “els socialistes reafirmem avui el nostre compromís de vetllar per unes condicions de la màxima seguretat a les centrals nuclears. Així, demanem als responsables del Consell de Seguretat Nuclear que es treballi per garantir aquesta màxima seguretat i transparència informativa que doni tranquil·litat als habitants d’una província com la nostra que compta amb la presència de centrals nuclears”, ha remarcat el diputat socialista.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada