dijous, 26 de gener del 2017

EL PSC DENUNCIA QUE L’INCREMENT SOSTINGUT DE LES TAXES UNIVERSITÀRIES DEL GOVERN DE JUNTS PEL SÍ AFECTA ALS 11.000 ESTUDIANTS DE LA URV



El diputat socialista al Parlament per Tarragona, Carles Castillo, ha denunciat avui que “l’increment de les taxes universitàries que va aprovar al seu moment el Govern d’Artur Mas amb el suport del PP i que ara mantenen el Govern de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras està afectant molt negativament als 11.000 estudiants de la Universitat Rovira i Virgili.”

“Cal recordar que el Govern unilateralment va arribar a aprovar increments de fins al 30% de les taxes universitàries el que va suposar un autèntic torpede contra els fills de les classes populars i treballadores d’aquest país que, lògicament, no poden afrontar aquests increments desmesurats dels preus dels estudis universitaris.”

Castillo ha explicat que el grup socialista ha rebut “nombroses queixes d’estudiants de les comarques tarragonines protestant per aquests increments desmesurats i demanant que es revoquin aquests pujades desproporcionades. De fet, hem presentat diverses preguntes i requeriments al conseller a fi i efecte que ens expliqui si el Govern pensa redreçar aquesta situació tan lesiva pels joves estudiants universitaris. De moment no hem obtingut cap resposta.”

El diputat socialista ha demanat als diputats d’ERC i als de la CUP que facin valer la seva influència política per fer que el Govern rebaixi les taxes universitàries. “Els socialistes creiem que l’educació superior no ha de ser un privilegi només accessible a aquells que s’ho puguin pagar. És sorprenent que el senyor Junqueras, que ens diu que ha elaborat els pressupostos més socials de la història, mantingui una taxes universitàries tan abusives. Més sorprenent encara és que aquells que diuen parlar en nom de la coherència no posin la rebaixa dels preus universitaris com a condició sine qua non per aprovar els pressupostos”, ha reblat Carles Castillo. 

En el mateix sentit, el diputat tarragoní també ha denunciat que tant les beques del Ministeri d’Educació com les de la Generalitat són clarament insuficients per garantir la igualtat d’oportunitat real dels estudiants tarragonins.

“Emplacem als diputats d’ERC i la CUP que es considerin d’esquerres a què, com a mínim, convencin al conseller d’economia que cal baixar les taxes universitàries a Catalunya perquè són les més elevades de l’Estat i perquè l’ensenyament universitari es un servei públic que no pot permetre augments desmesurats dels preus de les taxes de les matricules.”


Davant d’aquesta situació el grup socialista reitera la seva aposta per una universitat pública, de qualitat i per a tothom, que sigui un baluard a la progressiva privatització dels serveis públics que ha introduït la dreta amb el suport o el silenci còmplice d’estranys companys de viatge. “L’increment excessiu de les taxes universitàries és un impediment a la generalització de l’educació superior i implica una discriminació directe per als estudiants amb menys recursos econòmics, també aquí a les comarques tarragonines”, ha conclòs Carles Castillo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada