dimecres, 25 de gener de 2017

EL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA DE TARRAGONA DEMANA A LA GENERALITAT LA RECUPERACIÓ DE PLACES RESIDENCIALS PER A LA GENT GRANEl grup municipal socialista a l’Ajuntament de Tarragona ha presentat una moció al ple en la què es demana al Govern de la Generalitat que garanteixi l’accés a les prestacions econòmiques vinculades al servei d’atenció residencial de la llei de dependència.

Així mateix, el grup socialista també vol l’aplicació, de manera efectiva i en un termini màxim de tres mesos, dels programes individuals d’atenció de residència i de centre de dia per a persones amb grau de dependència que tenen adjudicades places públiques, així com per aquelles que tenen reconegudes prestacions vinculades a la dependència.

Segons ha argumentat la regidora socialista Ana Santos, “les mateixes dades fetes públiques per la Generalitat indiquen que el temps de permanència en llista d’espera per rebre una prestació per dependència és, a Catalunya, un 150% més alt que a la resta de l’Estat. Amb el ritme actual Catalunya necessitaria 10 anys per acabar amb les llistes d’espera que en aquests moments assoleixen la xifra de més de 90.000 persones esperant unes prestacions i uns serveis als que, per llei, tenen dret.”

“Cal tenir en compte que moltes d’aquestes famílies en llista d’espera no poden esperar a escenaris a llarg termini. Necessiten una resposta ràpida i efectiva aquí i ara perquè la combinació de crisi econòmica i terminis d’espera llarguíssims en el temps per accedir a una plaça pública de residència està resultant letal. Per això volem aprovar aquesta moció al ple i transmetre l’acord a la Generalitat per tal que actuï amb diligència.”

En aquest sentit, la moció del PSC també demana establir un sistema més àgil i transparent per procedir a la tramitació administrativa dels expedients de dependència que permeti que les persones a les que es reconeix el dret a una prestació sàpiguen el termini a partir de la qual poden començar a rebre-la.

Una altra proposta socialista és establir una programació per a l’ocupació de les places de residència i centre de dia públiques i concertades per tal de reduir a la meitat la llista d’espera actual de cadascuna de les residències de Catalunya.


Finalment, la moció demana la elaboració d’un pla d’inversions específic per a la construcció de noves residència i centres de dia públics, així com dotar els equipaments ja construïts que actualment encara estan tancats.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada