dilluns, 17 de novembre de 2014

NÚRIA SEGÚ: “LA GESTIÓ DEL CAP D’ALCOVER NO POT QUEDAR EN MANS D’EMPRESES PRIVADES”La diputada del PSC al Parlament i portaveu de Salut del grup socialista, Núria Segú, ha demanat al Govern de la Generalitat que “faci marxa enrere i no tregui a concurs públic la gestió de quatre centres d’atenció primària, entre els quals, el CAP d’Alcover a l’Alt Camp.”

“Els socialistes sempre hem defensat que la sanitat pública és un dret dels ciutadans que no pot quedar en mans de les empreses privades que, com és obvi, aplicaran criteris de maximització econòmica de beneficis d’acord amb l´ànim de lucre. La salut pública d’aquest país no pot convertir-se en un àmbit de negoci en mans dels mercats.”

Núria Segú ha explicat que grans empreses del sector privat com Eulen i SARquavitae ja s’han presentat per gestionar aquests quatre centres d’atenció primària inclòs el CAP d’Alcover.

“Els socialistes pensem que encara estem a temps d’evitar aquest gran error. L’atenció primària no es pot privatitzar. Demanem al conseller que ho aturi perquè estem convençuts que hi ha alternatives vàlides que el mateix Parlament va encomanar al Govern tot i que aquest encara no les ha impulsat.”

La portaveu de Salut socialista també ha donat a conèixer que “tal sols estem parlant de la punta de l’iceberg” ja que dels 369 centres d’atenció primària catalans aproximadament un 80% estan gestionats per l’ICS mentre que el 20% restant ho està per un tercer. “Per tant, aquest 20% en un moment o un altre també podrà ser objecte d’un concurs el que suposaria que uns 80 ambulatoris, entre els quals alguns de les comarques tarragonines, podrien passar a ser gestionats per grans empreses del sector privat.”


Finalment, Núria Segú ha recordat que el sistema d’atenció primària “ha estat una víctima especialment perjudicada per les retallades impulsades pel Govern de CiU. Des de 2010 s’ha disminuït en 3.000 el nombre de professionals que hi treballen (entre els quals un miler de metges i un altre miler d’infermeres) i s’ha retallat un 28% els recursos econòmics (el que suposa una reducció de 897 milions d’euros), segons dades del mateix Departament. Aquesta situació, del tot intolerable, no pot agreujar-se ara donant la gestió de molts CAP a grans corporacions empresarials privades”, ha conclòs la diputada vallenca. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada