dijous, 6 de novembre del 2014

EL PP I LA CORRUPCIÓ



“El PP ha hecho todo lo que podía hacer contra la corrupción”, són declaracions textuals de la secretaria general del PP, Maria Dolores de Cospedal, responent als periodistes que aquest mateix dilluns li preguntaven per la reacció del PP davant l’allau de casos de corrupció que esquitxen les seves files. Dimissions? Cap ni una. Canvis profunds? Menys. Compareixença de Mariano Rajoy al Congrés per donar explicacions a la ciutadania? Ni parlar-ne. És més, tots els que, fins i tot dins del PP, demanen un renovació completa i canvis estructurals per tallar de manera rotunda amb aquest passat més recent són “cobardes anónimos” que, pel que sembla, tan sols mereixen el seu menyspreu. 

Quasi a la mateixa hora en què la senyora Cospedal defensava que Mariano Rajoy no ha de comparèixer per donar explicacions per cap dels escàndols de corrupció que assetgen el PP, el cap de l’Estat saludava a la alcaldessa d’Alacant, del PP, en un acte institucional. Una alcaldessa que en breu ha de passar pels jutjats com a imputada per un delicte de tràfic d’influències (per, presumptament, beneficiar un constructor) i també per prevaricació. Una imputació que forma part de l’anomenat “cas Brugal”, tan sols una de les múltiples trames de corrupció relacionades amb el PP que està investigant la justícia: casos Brugal, Terra Mítica, Canal 9, Gürtel, Bárcenas, Nóos... Aquestes trames de presumpte corrupció institucionalitzada inclouen la imputació d’un centenar llarg de càrrecs i militants del PP valencià, entre els quals 9 consellers de la Generalitat valenciana, per frau fiscal, prevaricació, blanqueig de capitals, tràfic d’influències i malversació de fons públics. I tot això sense moure’ns de la Comunitat Valenciana!

I davant d’aquesta allau d’escàndols quina ha estat la reacció del PP mentre la senyora Cospedal assegura que s’ha fet tot el possible per lluitar contra la corrupció? Doncs la realitat indigne de què 45 dels 54 diputats del PP al Parlament valencià signessin una petició d’indult per a l’alcalde del PP de Torrevella condemnat a tres anys de presó per prevaricació i falsedat documental. I subratllo, condemnat en sentència ferma per la justícia, no tan sols imputat. Tampoc cal sorprendre’s gaire per l’actitud del PP, ara demana perdó públicament però quan van sorgir les primeres investigacions sobre la trama Gürtel el mateix Mariano Rajoy va afirmar que “no hi ha una trama del PP, hi ha una trama contra el PP”. Tal qual...

Ja n’hi ha prou d’amagar el cap sota l’ala i mirar cap a un altre costat, com sempre acostuma a fer el PP davant les realitats que no els agraden. Els ciutadans estan indignats, i amb raó, davant d’aquesta autèntica voràgine de successió d’escàndols de corrupció. Els socialistes defensem un paquet d’iniciatives urgents, i perfectament aplicables si hi ha voluntat política per a fer-ho, per eradicar la corrupció de la nostra societat: cal que els corruptes condemnats per la justícia responguin amb el seu patrimoni per tornar tot el que han robat, s’han de prohibir els indults als condemnat per casos de corrupció, cal castigar com a delicte el finançament irregular dels partits polítics i endurir les penes pels delictes vinculats amb la corrupció.


Prou de què personatges que semblen sortits de les pel·lícules de Berlanga, com els autodenominats “Don Vito” i “el bigotes”, s’enriqueixin amb diners públics. Tolerància zero amb els lladres corruptes i amb aquells comportaments que han permès el seu sorgiment i proliferació en aquests darrers anys. Els socialistes estem compromesos en aquesta lluita, que és també un compromís ètic i moral amb la societat. Ho està el PP, senyora Cospedal? 

Article de Salvador Ferré Budesca publicat al Més Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada