dimarts, 4 de novembre de 2014

2.236 TARRAGONINS S’HAN VIST OBLIGATS A EMIGRAR A L’ESTRANGER EN ELS DARRERS DOS ANYS2.236 ciutadans de les comarques tarragonines s’han vist obligats a marxar a l’estranger per guanyar-se la vida durant els anys 2012 i 2013, segons dades facilitades pel mateix Govern del PP en resposta a una pregunta parlamentària del grup socialista al Congrés.

Es dóna la circumstància de què lluny de baixar l’emigració de ciutadans, la immensa majora dels quals són joves menors de 35 anys, fora del país a la recerca d’una feina va créixer. En concret, a la demarcació de Tarragona l’increment va ser d’un 47,6% (passant de 903 tarragonins que van emigrar durant al 2012 a 1.333 que ho van fer l’any passat, és a dir, 430 persones més que l’any anterior.”

El diputat socialista al Congrés, Joan Ruiz, ha qualificat aquestes dades aportades pel mateix executiu de Rajoy com a “demolidores” i com una nova constatació de què malgrat la propaganda del PP que parla de grans èxits econòmics “la realitat a peu de carrer continua sent molt dura. Tinguem present que moltes d’aquestes persones que s’han vist obligades a buscar-se un futur fora d’Espanya són joves amb estudis superiors i molt qualificats que es veuen obligats a marxar davant la manca total de perspectives de trobar un lloc de treball al nostre país.”

“El més paradoxal és que aquesta marxa de joves que estan desocupats i que opten per emigrar a l’estranger i que, per tant, es donen de baixa del registre de l’atur després ens és “venuda” pel Govern del PP com una mostra de “la recuperación econòmica” i de què les coses van a les mil meravelles. Kafka en estat pur...”     

Joan Ruiz també ha acusat al Govern del PP de negar la realitat de la crisi i de buscar excuses que provoquen la vergonya aliena. “Preguntada sobre aquesta marxa massiva de joves a l’estranger la secretària general d’immigració del Govern del PP va negar que aquesta emigració fos conseqüència de la crisi i la va atribuir al “impulso aventurero de los jóvenes”. Segons sembla no marxen perquè tenim un 55% d’atur juvenil, no, marxen perquè els agrada l’aventura. És indigne que un Govern busqui excuses tan ridícules per negar la realitat!”


“Més ens valdria als ciutadans que enlloc d’amagar-se darrere de filigranes dialèctiques i de dedicar-se a la literatura expressionista els dirigents del PP fessin alguna cosa en positiu per generar ocupació, reduir les desigualtats o fer front al drama de la pobresa infantil i energètica”, ha emfatitzat el diputat socialista.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada