dimecres, 2 d’abril del 2014

SÍ A BCN WORLD



Tarragona està d’enhorabona. En les darreres setmanes hem assistit a un seguit d’actes que situen la nostra ciutat i el territori que l’envolta com un focus de bones notícies. Des de la reunió de Tarragona 2017 amb el Comitè Olímpic fins a l’estrena del nou servei de rodalies del Camp de Tarragona, passant per l’impuls als creuers i la presentació del clúster ChemMed Tarragona, així com noves inversions privades. I ara afegim a aquesta llista la signatura de l’acord entre el PSC i el Govern sobre BCN World.
Un projecte de l’envergadura i de les característiques que en algun moment s’han anunciat com és BCN World, si no es fa bé podria tenir en conjunt més inconvenients que avantatges. Les exempcions fiscals, la legislació sobre moneda i possible blanqueig, aquestes i altres qüestions que als socialistes ens preocupaven queden definitivament resoltes amb l’acord signat amb el Govern, de manera que aquells que crèiem que el projecte era globalment bo per al territori, aquells que hem treballat per a que aquestes qüestions quedessin definitivament resoltes, ara podem estar tranquils que estem davant d’un projecte amb garanties de repercussió positiva en la nostra societat i en el territori. Val a dir que en aquest darrer assumpte, que tants beneficis aportarà al conjunt de la nostra àrea metropolitana, Tarragona sempre ha tingut una actitud positiva i favorable a la consolidació i realització d’aquest macroprojecte turístic. Tant és així que hem portat el PSC a signar l’acord sobre BCN World, perquè ningú millor que qui habita el territori en coneix les necessitats i potencialitats, i per això des de Tarragona hem posat tota la nostra voluntat en fer possible la participació del PSC en aquest acord.
És així perquè hem de ser conscients de la importància i repercussió positiva que aquest projecte pot tenir al territori, tant pel que fa a la inversió que suposarà com a l’activitat econòmica i generació de llocs de treball que implicarà. I, a més, la modificació de la llei permetrà potenciar el turisme de negocis.
Dit això, cal matisar i deixar ben clar que l’arribada de BCN World no ha de suposar, i en això hem de mantenir una postura ferma, el descontrol de la legislació en matèria de joc, ni l’associació del projecte a altres activitats que poden perjudicar la imatge i la població del nostre entorn. Nosaltres donem suport de manera decidida BCN World com un projecte positiu que pot aportar un gran valor afegit al territori.
Amb tot, la signatura de l’acord ha permès introduir diferents propostes del PSC que fan viable i milloren el projecte de BCN World ja que aquest, en alguns punts, presentava una difícil rendibilitat social.
Però l’acord no es limita només al projecte BCN World. També comporta altres mesures que milloraran l’economia de les nostres comarques, com és la potenciació de l’Institut Català de Finances, de manera que pugui millorar la capacitat de finançament de les empreses catalanes; accelerar la construcció del Corredor Ferroviari de la Mediterrània; la construcció d’accessos viaris i ferroviaris al Port; treballar per al retorn de joves talents a Catalunya. Junt amb això, garanties de tipus tributari, com que de cap manera la reducció d’impostos fins al tipus del 10% podrà minvar la xifra que actualment es percep per la taxa de joc.
Segon, la inversió de l’1% de la inversió total en patrimoni cultural o fons socials i en programes de prevenció de joc. Així mateix, inclou un increment de la taxa turística als hotels del resort BCN World de 2’25 €/nit; la subcontractació de serveis a centres especials de treball i empreses d’inserció, la contractació de persones del territori en situació d’atur i, finalment, s’incorporarà en el projecte de llei la recomanació que inclogui un toponímic del territori en la denominació de BCN World.

Amb tot això, si algun ciutadà em preguntés si em sento compromès amb aquest acord, podria respondre-li que ho estic tremendament, perquè s’aconsegueixen els objectius per als quals havíem estat treballant. Perquè crec que és un bon acord, perquè estic segur que el Govern s’ha adonat que cal escoltar el territori i a partits seriosos i compromesos com el PSC, tinc la certesa que portem a bon port un projecte que generarà treball, riquesa, projecció exterior i consolidarà la Costa Daurada com a destinació turística, i a Tarragona com la destinació turística i comercial en què estem treballant.
Article de Josep Fèlix Ballesteros publicat al Diari de Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada