dijous, 10 d’abril del 2014

EL BUS IMMÒBIL DE CIU



Un matí lluminós de novembre de 2010 els dirigents de CiU van citar als mitjans de comunicació en una cèntrica plaça tarragonina. El motiu? Denunciar els presumptes incompliments del Govern catalanista i d’esquerres amb les comarques tarragonines i el “menysteniment del Govern socialista amb Tarragona”. Cal tenir present que els pressupostos de la Generalitat d’aquell any van ascendir a 152 milions d’euros per al Camp de Tarragona, o el que és el mateix, l’equivalent a 216 euros d’inversió per cada tarragoní. Doncs bé, els líders de CiU, entre els quals l’actual delegat del Govern a Tarragona i diversos diputats convergents al Parlament, van fer pujar als periodistes a un autobús i, com dirien popularment, van anar a fer el tomet, a gaudir d’un matí de sol radiant per equipaments, com la presó del Catllar, que estava a punt d’entrar en funcionament i que tres anys i mig després, o sorpresa!, continuen a punt d’entrar en funcionament.

Discutíem fa uns dies amb companys de la JSC la possibilitat de convocar també als mitjans i pujar-los a un bus per denunciar la inacció absoluta del Govern d’Artur Mas a nivell de Tarragona i la seva àrea d’influència. Debatíem el tema fins que un company, amb molt de criteri, va afirmar que no calia. “No cal, no és necessari”. Deia el company que tan sols calia convocar als mitjans en un punt determinat per repassar l’obra de Govern de CiU a Tarragona...i no ens mouríem d’aquell lloc. Aquells que denunciaven “incompliments” i dubtoses “desinversions” del Govern catalanista i d’esquerres amb les comarques tarragonines no han fet RES per Tarragona en tres anys i mig de Govern. Res? Tampoc és just... sí que han fet una cosa: han dividit per tres la inversió de la Generalitat a les nostres comarques. Així, si els pressupostos de 2010 contemplaven una inversió de 152 milions d’euros, els d’enguany (Govern CiU-ERC) incorporen una inversió directe de 46 milions d’euros. Amb CiU al Govern de la Generalitat la inversió per càpita dels tarragonins ha davallat de 261 euros per cada ciutadà o 77 euros per tarragoní, la ratio més baixa de Catalunya...

Vista aquesta realitat que es pot confirmar tan sols consultant la web del departament d’Economia quina va ser la meva sorpresa l’altre dia en trobar-me un article del cap de llista de CiU a les darreres eleccions, senyor Batet, felicitant-se per l’obra de Govern de la Generalitat a Tarragona. Anunciava o recordava el senyor Batet alguna inversió de l’executiu d’Artur Mas a casa nostra? No, cap ni una. Quina era doncs la seva motivació per tant d’entusiasme? Doncs que el senyor Batet es penjava la medalla de dos projectes que neixen de la societat civil i del teixit empresarial: el de Barcelona World i el CheMed de la química tarragonina. Més enllà de la sorpresa que ens provoca que el diputat de CiU s’atorgui la paternitat de la creació del clúster de la química hi ha absències en l’article que caldria subratllar.

I és que l’article del cap de llista de CiU parla en exclusiva de grans equipaments i d’infraestructures però en cap cas de les persones, dels tarragonins que cada dia s’aixequen i que han d’afrontar les conseqüències de les retallades del Govern de CiU de les quals, sorprenentment, el senyor Batet no diu ni mitja paraula. Dels tarragonins que han vist incrementar les llistes d’espera de la sanitat pública (malgrat la promesa electoral d’Artur Mas de fer “més amb menys”) o dels ciutadans de Tarragona que s’han quedat a l’atur amb CiU al Govern (i és que lluny de reduir l’atur a la meitat, com frívolament va prometre, amb Artur Mas de president l’atur a la província de Tarragona s’ha incrementat en un 20% i supera en l’actualitat els 74.000 desocupats censats.) D’aquestes persones, deuen pensar, més val no dir res.


Parla el senyor Batet de “aprendre dels encerts i dels consells dels savis del passat”. Totalment d’acord. Precisament per aprendre dels encerts dels savis del passat i corregir els errors d’aquells que no són savis del present però que actuen com si s’ho creguessin el mínim que ens mereixem els habitants de Tarragona és que en els pressupostos del Govern de CiU -del Govern que el senyor Batet defensa i representa- Tarragona tingui les inversions que es mereix pel seu pes demogràfic en el conjunt del país i pel dinamisme dels seus emprenedors i de la seva gent, per tal i com sempre hem defensat els socialistes.

Article d'opinió d'Alejandro Caballero publicat al Més Tarragona  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada