dimarts, 15 d’abril del 2014

ENS INTERESSA EUROPA



“La democràcia ha de ser conforme als mercats”. Aquesta frase lapidària de la senyora Merkel, model de virtuts polítiques pels senyors Rajoy i Mas, defineix a la perfecció el que ens juguem els tarragonins a les eleccions europees d’aquest mes de maig. Els socialistes creiem exactament el contrari, cal que els mercats i els poders econòmic i financer estiguin al servei de la democràcia i del benestar dels ciutadans.

Es pot fer alguna cosa des de les institucions europees per canviar aquesta situació? Sí, i molt. De fet, el proper 25 de maig tenim l’oportunitat, mitjançant el nostre vot, de posar fi a aquestes polítiques d’austeritat suïcida que el Partit Popular europeu, a Estrasburg i Brussel·les, i el Partit Popular espanyol, a la Moncloa, imposen d’acord amb els dictats de la cancellera Merkel.

Ens cal un canvi de timó. Necessitem impulsar des del Parlament europeu polítiques de generació d’ocupació i de creació de nous llocs de treball ja que l’atur és el problema número 1 pels europeus, com sabem molt bé, per desgràcia, al nostre país. Continuar obsessivament amb les retallades a dojo tan sols comportarà més patiment i més angoixa. Una majoria socialista forta al Parlament europeu permetrà crear un salari mínim per a tot el conjunt de la Unió europea, garantir uns drets homologables a tot el territori europeu i assegurar uns serveis públics bàsics per a tothom. Ja n’hi ha prou de realitats indignes com la de les empreses que tenen factories a Polònia, amb salaris molt baixos, però que tenen la seva seu a paradisos fiscals per evitar pagar impostos!    

Si guanya el Partit Popular europeu ja sabem el que ens espera: més retallades (dures però, ai!, tràgicament necessàries, segons Merkel i Rajoy) i més devaluació salarial, és a dir sous més baixos pels treballadors, per “reduir costos”. Ens cal un Parlament amb molts diputats socialistes per garantir salaris dignes, drets laborals, igualtat i polítiques encaminades a estimular la generació d’ocupació. No pot ser, com passa ara, que més de 120 milions de ciutadans europeus visquin en condicions de pobresa.

D’altra banda, us imagineu que dirà Mariano Rajoy el dia després de les eleccions si guanya el PP? “Los ciudadanos han avalado los recortes”. Disposarà, per tant, de més d’un any per continuar trinxant el nostre estat del benestar abans de què la gent pugui dir que en pensa de les seves mentides i enganys a les eleccions legislatives de novembre de 2015. Un vot pel socialisme serà també un vot contra les retallades a Catalunya i Espanya.


Com a candidata per Tarragona també vull posar de relleu el que Tarragona, la nostra gent i les nostres comarques, ens juguem en aquestes eleccions. Projectes clau per al territori, com el Corredor del Mediterrani, o els Jocs mediterranis de Tarragona 2017 es poden nodrir de fons europeus i comptar amb el suport dels òrgans i representants de la Unió. El nostre futur individual i col·lectiu també passa per les institucions comunitàries. La Tarragona oberta al mar, cruïlla de camins i única en la seva diversitat necessita tenir veu pròpia i forta a Brussel·les i Estrasburg. Ens interessa Europa.

Article de Diana Salvadó al diari Més Tarragona  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada