dijous, 16 de juny del 2011

NÚRIA SEGÚ: “LA LLEI ÒMNIBUS SUPOSARÀ DEIXAR SENSE PRESSUPOST LA LLEI DE BARRIS QUE AL CAMP DE TARRAGONA HA DEIXAT UNA INVERSIÓ DE MÉS DE 54 MILIONS


La diputada socialista al Parlament per Tarragona, Núria Segú, ha explicat aquest dijous que “la llei Òmnibus que està impulsant el Govern “dels millors” de CiU i el senyor Mas suposarà deixar sense pressupost la llei de barris endegada el 2004 pel Govern del president Maragall, que quedarà inoperativa i mutilada ja que no es faran més convocatòries.”

Segons ha alertat Núria Segú, “això també tindrà un impacte negatiu a nivell de les comarques tarragonines que perdran un instrument de primer ordre per garantir el creixement harmònic dels seus nuclis urbans. En aquest sentit només cal recordar que la llei de barris ha beneficiat directament al Camp de Tarragona amb una inversió directe de més de 54 milions d’euros des del 2004 fins avui. Això ha suposat ajudes per a municipis tarragonins que sumen, en conjunt, més de 400.000 habitants.”

Cal recordar que des de la seva entrada en vigor la llei de barris ha ajudat a finançar la rehabilitació integral dels barris de Camp Clar i la part alta de Tarragona, del Carme i Sol i Vista de Reus, del nucli antic de Cambrils, del centre històric de Montblanc, del barri antic de Valls, del nucli del Vendrell, del centre de la vila de l’Espluga de Francolí i del nucli històric de Falset, entre d’altres. Només aquest conjunt d’inversions impliquen una inversió total de 100 milions d’euros.

En opinió de la diputada socialista “el Govern de CiU avança a marxes forçades cap a la supressió de tot allò construït pels Governs de progrés en aquests darrers set anys. Deixar en stand-by la llei de barris és un despropòsit ja que aquesta llei ha estat un instrument extraordinàriament important per garantir i fomentar la cohesió social de les ciutats i pobles del país i també de les comarques tarragonines.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada