divendres, 3 de juny del 2011

DECLARACIÓ DE NÚRIA SEGÚ


Les meves primeres paraules vull que siguin per donar-vos les gràcies. Fa catorze dies tancàvem una campanya electoral en la què tots vosaltres heu col·laborat, us heu esforçat, ens hem esforçat en fer sentir la nostra veu i en que aquesta arribés al nostre electorat. Dir-vos que estic contenta, molt contenta de la feina feta, de la campanya que hem fet, del que hem treballat. Des del comitè de campanya fins als equips del porta a porta i els que heu penjat els cartells, ens hem deixat la pell. Hem fet una bona campanya, una bona feina en un context advers.

També vull donar les gràcies a les persones que ens han fet confiança amb el seu vot i que han confiat en nosaltres per representar-los a l’Ajuntament. Hem de respondre a aquesta confiança i fer sentir allí la seva veu. Sé que ho farem amb fermesa i amb veu alta i clara.

Ara bé, els resultats del PSC son dolents, així de clar, sense pal·liatius. Són el pitjors resultats dels socialistes a Valls, els pitjors resultats que mai hem obtingut els socialistes a unes eleccions municipals al Camp de Tarragona i a Catalunya. Aquesta forta davallada electoral no pot atribuir-se a una única causa, ni analitzar-se tan sols en clau externa o bé essencialment en clau local. Segur que obeeixen a múltiples factors i causes que exigeixen una reflexió en profunditat.

Segur que hem, i he comès, equivocacions i que no hem sabut resoldre de la millor manera, debilitats que tenim en clau local. Com a candidata me’n sento també personalment responsable. Hem d’aprendre dels errors per millorar i, sobretot, per no tornar a cometre’ls.

Vistos els resultats de les darreres eleccions municipals estic convençuda que cal deixar pas a noves persones, a nous lideratges en definitiva. Renuncio doncs, a encapçalar de nou una nova contesa electoral i també a seguir liderant el grup municipal. Assumeixo així personalment la responsabilitat dels resultats obtinguts. Ho vull fer davant de tots vosaltres, aquells que m’heu recolzat i ajudat, a mi i al PSC, en aquesta etapa que per a mi acaba. Vull fer-ho donant la cara i explicant-me.

No he d’amagar que estic trista, molt trista. Per a mi personalment, és una decisió difícil perquè la meva implicació amb el partit dels socialistes neix des de l’Ajuntament. Perquè el que en realitat m’agrada, on disfruto, és a la política local. Parlant i treballant per Valls i per tots els homes i dones, per grans i petits, que vivim a Valls i persones que conec i em coneixen. La política local es entregada perquè sempre hi ets, siguis al despatx, o al carrer, siguis a una botiga o estiguis passejant, les persones et paren et saluden...El meu fill em va dir un dia: “mama, quan podré anar amb tu pel carrer i no et pararà ningú”, clar exemple del que segur també trobaré a faltar.

Vaig començar ara fa 16 anys essent regidora de Benestar Social i Ensenyament, després Serveis a la Ciutat, d’Urbanisme i Medi Ambient i de Promoció Econòmica i ara, primera tinent d'alcalde i regidora de Relacions Ciutadanes, Institucionals i Participació.Presidenta executiva de l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard (1995-1997), de la Fundació Pública Municipal per a la Infància i la Joventut Casa Caritat (1995-2003) i de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Valls (2002-2003).

A més he pogut aprendre una mica de televisió local, al Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Terrestre al Camp de Tarragona; de mobilitat al Comitè Executiu del Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona i fins hi tot de tractament de residus a la Junta de la Mancomunitat Intermunicipal “Serveis Mancomunitats d'Incineració dels Residus Urbans”.

He tingut oportunitat de ser Consellera comarcal al Consell Comarcal de l'Alt Camp (1997-1999) i Delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona (2006), la màxima autoritat del Govern de Catalunya a aquestes comarques.

Aquest compromís amb Valls i amb el socialisme m’ha portat per camins que no m’hauria pensat mai quan vaig començar. Vull donar-vos les gràcies a tots vosaltres i agrair al PSC que m’hagi fet confiança per assumir totes aquestes responsabilitats en el mon local.

Un compromís amb el PSC i amb les persones que ens han fet confiança que mantinc ferm i que continuaré mantenint, ara des del Parlament.

Penso què el meu temps a la política municipal ha acabat, ara el meu temps amb el PSC continua i estaré al costat dels nous regidors, i de tots vosaltres.

No marxo, tan sols faig un pas endarrere. Estic convençuda de què els valors i les idees socialistes segueixen plenament vigents ique tornarem a tenir la confiança majoritària dels vallencs per governar la ciutat, aquest repte, és el meu repte pel futur i vull que també sigui el repte de tots vosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada