dilluns, 6 de juny del 2011

EL PRESSUPOST DE LA GENERALITAT PER AL 2011 AL CAMP DE TARRAGONA REGISTRA UN DESCENS DE LES INVERSIONS D’UN 40% EN RELACIÓ A L’ANY PASSAT


“Són els pitjors pressupostos de la història per al Camp de Tarragona. Uns pressupostos injustos tant a nivell territorial com a nivell social. Una dada il·lustra a la perfecció això que dic, mentre que les comarques tarragonines representem el 8,5% de la població del país, aquests pressupostos només contemplen una inversió al Camp de Tarragona del 4,9%. És a dir, un 40% menys que en el darrer pressupost del Govern del president Montilla, un 40!”, així ha definit aquests pressupostos Xavier Sabaté, diputat socialista per Tarragona i portaveu adjunt del grup socialista al Parlament.

“Val a dir, ha remarcat Sabaté, que els mateixos diputats de CiU van qualificar els pressupostos de l’any passat de “vergonya i engany” (textual). Per tant, si aquells pressupostos eren una vergonya i un engany aquests, que suposen una reducció del 40% de la inversió a casa nostra, no deuen tenir adjectius per qualificar-los!”, ha ironitzat el diputat tarragoní.

Xavier Sabaté ha explicat que d’aquests pressupostos han desaparegut partides molt importants que afecten directament als ciutadans de les comarques tarragonines “com les obres de l’Hospital Joan XXIII, el palau de justícia de Tarragona, la carretera de les Borges Blanques a Ulldemolins, desinversió a la URV, retallades generalitzades en polítiques socials, quiròfans tancats i centres d’atenció primària també, etc.”

Davant d’això, el grup socialista ja anuncia que “presentarem una esmena a la totalitat perquè aquests són els pressupostos de Robin Hood però a l’inrevés, és a dir, uns pressupostos que perdonen impostos als rics però que castiguen a les rendes més baixes.”

Per la seva banda, la diputada socialista Núria Segú ha subratllat el descens generalitzat de les inversions a totes i cadascuna de les sis comarques del Camp de Tarragona, “amb les davallades més importants a la Conca de Barberà, on la inversió disminueix un 75%, al Baix Penedès, descens del 64%, i al Tarragonès, disminució del 42%.”

Finalment, el diputat Josep Maria Sabaté ha explicat que “pel que fa a la salut, aquests són uns pressupostos perduts. En aquests pressupostos s’invertirà 50 milions d’euros menys al Camp de Tarragona en matèria sanitària, és a dir, uns 100 euros per habitant i any menys, una dada que ho resumeix tot...”

“Es tracta d’uns comptes d’on han desaparegut projectes i inversions. Fruït d’aquests pressupostos uns 900 professionals de la salut a les nostres comarques perdran la seva feina o bé, en el cas dels estudiants de ciències de la salut, no tindran accés a ella. Què farem aquest estiu als CAP del litoral on hi haurà més cues que mai?”

En darrer terme, Josep Maria Sabaté ha posat de relleu “l’efecte negatiu que aquestes retallades tindran sobre l’equitat del sistema. Estan absents dels pressupostos les inversions previstes a l’Hospital Joan XXIII o al centre sociosanitari Casablanca... esperem que al 2012 puguem rectificar aquesta situació tan lamentable.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada