dissabte, 26 de febrer del 2011

XAVIER SABATÉ: “UN GOVERN QUE RETALLA TANTS SERVEIS MOSTRA LA SEVA VERITABLE CARA”


“La veritat és que no esperàvem retallades de tal magnitud ni tan immediates com les que ha anunciat el Govern de CiU. Unes retallades que suposaran una disminució de la qualitat i la quantitat dels serveis públics de la Generalitat. Els socialistes volem denunciar que no s’estan cobrint baixes, ni les vacants, a les plantilles el que es tradueix en una caiguda en picat de la qualitat de l’administració del Govern català, especialment en els serveis assistencials a les persones més necessitades”, així ho ha denunciat aquest dissabte Xavier Sabaté, diputat socialista per Tarragona i portaveu adjunt del PSC al Parlament de Catalunya.

Segons Xavier Sabaté, “el Govern del senyor Mas aprofita la crisi per ocultar la seva veritable cara: la d’un Govern de dreta que no creu en la igualtat d’oportunitats i que és insensible a les persones necessitades de suport públic.”

En aquest sentit, el cas de la residència de la Mercè de Tarragona és paradigmàtic. “Una de les millors residències de Catalunya, inaugurada fa pocs mesos pel president Montilla, amb bons professionals i bons elements materials que té inoperativa una planta (no es cobreix la plantilla), com a conseqüència d’aquesta política de retallades dels serveis públics.”

Segons el portaveu adjunt dels socialistes al Parlament, aquesta situació no és casual sinó que respon a la ideologia de dretes del Govern que provoca que la població amb més recursos econòmics vagi cap a l’assistència privada mentre els serveis públics queden raquítics. “Un veritable atemptat a la cohesió social. I tot això quan només porten 59 dies!!”, ha subratllat Xavier Sabaté.

Per la seva banda, el portaveu de salut del grup parlamentari del PSC al Parlament, Josep Maria Sabaté, ha alertat sobre els senyals inequívocs de perill pel sistema públic sanitari català, “un dels millors del món”, segons ha remarcat el diputat socialista.

Segons ha explicat el diputat reusenc, “a les comarques tarragonines cal continuar invertint en infraestructures i equipaments sanitaris per mantenir la qualitat del servei. Per posar només un exemple, el Govern del president Montilla va aconseguir que només un 7% dels pacients d’aquestes comarques haguessin d’anar a tractar-se a Barcelona. Si el Govern aplica ara aquesta retallada lineal i gratuïta del 10% de la inversió que ja ha anunciat, tot el sistema estarà en perill amb el conseqüent risc de fractura social.”

En aquest sentit, Sabaté ha demanat al Govern de CiU “que tregui a concurs els projectes pendents d’adjudicar l’obra, és a dir, un total de 9 centres d’assistència primària al conjunt del país, entre els quals el parc sociosanitari de Campclar de Tarragona.”

Davant d’aquesta situació el grup socialista ha presentat 2.903 preguntes al Parlament per conèixer quin és el capteniment del Govern en relació a tots els centres educatius de Catalunya. Així mateix, aquest dilluns es presentaran preguntes parlamentàries per conèixer la situació que viuen les 17 residències i centres de menors del país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada